Neurologie

- bucuresti |

ce inseamna Discreta atrofie corticala fronto-insulara?

13 Dec 2019 14:25   categoria:
0   Share   0  

discretă atrofiat còrticala fronto-ins
ulara.

|

Probleme cu somnul

5 Sep 2019 16:28   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua,am 19 ani,se* masculin.
Am o problemă cu somnul.dorm 8-9 ore pe noapte,am un program de somn normal,dar în fiecare zi pe la ora 12-1 mi se face somn,si dacă nu dorm încă 1-2ore starea persistă toată ziua.După ce dorm nu mai am starea toată ziua.

|

Examen Rmn celebral

10 Aug 2019 13:35   categoria:
0   Share   0  

Ce inseamna dilatatie minima a spațiilor lichidiene perivasculare Vircow Robin parieto occipital dreapta? Chist mucoid cu diametrul de15mm perete inferior sinus maxilar drept,cu ingrosare a mucoasei sinus maxilar drept, minima îngroșare a mucoasei sinus etmoidal drept ,posterior?

|

Este necesara operatia?

4 Iul 2019 13:14   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua. Am urmatorul diagnostic. Prolapsuri L4, L5 cu atingeri radiculare L4 dreapta, L5 bilateral. Extruzie pulpoasa L5 deplasata inferior si mai putin probabil TU neurogena, cu compresiune radiculara S1 stanga. As vrea sa stiu daca doar prin operatie se mai poate remedia afectiunea. Am consultat deja un doctor neurochirurg care mi.a recomandat obligatoriu operatie. Acum as vrea o a doua opinie medicala. Multumesc.

- Ploiesti |

Amorteala ciudata si persistenta degete

21 Iun 2019 17:09   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,
Am o problema care la inceput a parut neinsemnata, dar acum a luat o turnura care imi pare periculoasa. De cateva luni am avut o mancarime la degetul aratator de la mana stanga, falanga unu, sectiunea dreapta, mai aproape de incheietura decat de varful degetului (cam la 2/3 din lungime). Nu i-am dat atentie, am suspectat poate o aschie de lemn sau o sarma fina (nimic vizibil la suprafata). Dar de cca 3-4 saptamani mancarimea devenit mai intensa apoi s-a transformat (cam de doua sapt) intr-o amorteala ciudata, asemanatoare cu cea care se produce cand stai in pozitie incorecta pe un membru, doar ca aceasta de la deget nu "trece". Degetul se simte straniu, ca si cum ar avea suprafata atinsa de curand (dar vindecata) de o suprafata fierbinte si pielea si-a pierdut partial sensibilitatea. Apare si un pic (f putin) de durere la apasarea pe ceva sau cu unghia degetului mare. Incheietura degetului da senzatia de "umflat-amortit". Mentionez ca am avut de cca 2 ani un fel de "atac", suspectez ca probabil de poliartrita reumatoida, la toate incheieturile degetelor, la cateva saptamani dupa ce am muncit cam doua luni fizic cu mainile mai greu (betoane etc) si de atunci parca incheieturile degetelor nu si-au mai revenit la starea initiala (cam tot timpul de atunci am senzatia de usoara umflare si un pic de durere mai ales dimineata). De cca trei zile parestezia partiala de la degetul aratator pare ca vrea sa se extinda si la degetul mijlociu (il simt un pic amortit si un pic.. straniu, insa mult mai slab ca pe aratator). Azi s-a extins si la zona din palma corespunzatoare degetelor aratator si mijlociu, si un pic degetul mare.

Aceste simptome ciudate ma ingrijoreaza, pentru ca dureaza cam de mult si nu pare ca vrea sa treaca de la sine, cum am sperat initial. Ce ar putea fi? Un cheag de sange in vasele degetului? Nu se vede nimic anormal, aspectul degetelor e identic. Ceva neuronal? Ar putea fi ceva mai "de departe", de ex spondiloza cervicala sau inceput de hernie cervicala? mai am uneori dureri din cauza ca nu imi controlez mereu pozitia corect la calculator.

|

Disfunctie locomotorie membru drept

29 Mai 2019 13:55   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Cumnatul meu a fost la un stomatolog pentru o lucrare mai ampla. In timpul tratamentului medicul stomatolog i-a administrat diverse substante(injectii) , 5 la numar. In acel moment pacientului a facut convulsi, in timpul convulsiilor, piciorul drept tremura foarte tare, in mod inconstient. Am plecat de la cabinet spre UPU dar a trecut doua zile si pacientul nu isi simte muschi din zona membrului drept si nici articulatia genunchiului, acesta mergand aproape schiop. Ce credeti ca a patit si ce ar trebui sa facem? A facut ct ( fara sub. contrast si a iesit bine dar acum urmeaza sa faca RMN )

- Bucuresti |

Protruzie discala

12 Apr 2019 20:17   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! Am facut un RMN la coloana lombara si au iesit urmatoarele rezultate :
- fara modificari notabile de ax sau de curbura;
- corpi vertebrali lombari cu inatime pastrata; hemangiom vertebral S2 cu dimensiuni subcentimetrice;
- deshidratari discale etajate lombare usor-moderate;
- la nivel L5-S1: protruzie discala posterioara de 14/3,2 mm (diam T/AP) ce determina contact radicular S1 stang preforaminal, necompresiva; fisura discala marginala posterioara asociata;
- fara zone de stenoza canalara vertebrala lombara;
- con medular (la nivel L1) cu semnal si morfologie in limite normale IRM;

CONCLUZII:
Protruzie discala posterioara L5-S1 interesare radiculara S1 stanga preforaminala, necompresiva.

Imi puteti spune, va rog, ce inseamna mai exact aceste rezultate, ce trebuie sa fac si unde sa ma duc?

|

Interpretare RMN CEREBRAL

5 Apr 2019 15:57   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,
Am 21 de ani si de curand am efectuat un RMN cranio cerebral, insa din rezultatele date de către clinica nu au fost foarte intelese de mine, in sensul in care doresc sa stiu daca am suferit sau nu un accident ischemic. Rezultatele sunt următoarele :
Secvente in plan axial : FLAIR, SWI, 3D T1, difuzie, T2, coronal T2
-Nu se vizualizeaza hipersemnal in secventa de difuzie, fapt ce ar fi putut sugera un proces ischemic recent.
-Fara colectie intra sau extraaxiala
- Fara anomalie de semnal parenchimatoasa
- Fara stigmate hemoragice intra sau extra axiale vizibile pe secventa SWI
-Sistemul ventricular este de dimensiuni si morfologie normala
- Structurile liniei mediane sunt nedeviate
- Cisternele bazale sunt libere
-Amigdalele cerebeloase sunt in pozitie normala
- Colectie lichidiana cu ingrosare mucozala parietala in cadru in sinusul sfenoidal
- Mici colecții lichidiene in celule etmoidale posterioare bilateral
- Restul SAF, celule mastoidiene libere
- CAI fara anomalii
Concluzie:
Fara leziuni intra sau pericerebrala
Sinuzita sfenoidala stanga si minima etmoidita posterioara.
Multumesc!

- Bailesti |

Interpretare RMN coloana cervicala

4 Dec 2018 9:51   categoria:
0   Share   0  

Se poate face o interpretare pe aceste rezultate de RMN pe coala cervicala , va rog frumos ?

REZULTAT: Examinarea IRM a coloanei cervicale nativ evidențiază: Reducerea lordozei fiziologice însoțită de ușoară scolioză dextroconvexă. Corpuri vertebrale cu dimensiuni normale, cu modificări parcelare de transformare adipoasă. Discuri intervertebrale cervicale proximale în hiposemnal T2, cu aspect deshidratat. Debord discal circumferențial asimetric la C3-C4 ce determină ușor conflict discoradicular intraforaminal C4 dreapta. Debord discal circumferențial asimetric la C4-C5 ce determină ușor conflict discoradicular intraforaminal C5 dreapta. Debord discal circumferențial asimetric la C6-C7 ce determină ușor conflict discoradicular intraforaminal C7 dreapta. Aparent fără alte conflicte discomedulare sau discoradiculare vizibile pe examinarea curentă. Cordon medular cu aspect in limite normale.

CONCLUZIE: Discrete deborduri discale circumferențiale asimetrice la C3-C4, C4-C5 si C6-C7 ce determină ușoare conflicte discoradiculare intraforaminale C4, C5 și C7 dreapta.

- brad |

examen CT

22 Oct 2018 17:39   categoria:
0   Share   0  

buna ziua tatal meu a facut un examen CT si as dori daca se poate sa mil citeasca cineva si sami spuna daca are ceva grav si ce tratament ar trebui sa urmeze pt ca medicul care i la facut un nea explicat pera bine o zis sa mergem la un medic neurolog sa nil citesca si sa ne dea tratament dar am fost la medici neurologi si nea facut programare peste o luna doar sa ne citeasca un rezultat va rog daca se poate sa ma lamuriti care este rezultatul aici va las examenul CT REZULTAT: CT CRANIU. CALCIFICAREPUNCTIFORMA LA NIVELUL NUCLEULUI LENTICULAR STANG. NU SUNT ALTE LEZIUNI ENCEFALICE HETERODENSE FOCALIZATE . STRUCTURI MEDIANE NEDEVIATE, CALCIFICARI PARIETALE LA NIVELUL ARTERELOR VERTEBRALE. SINUSURI PARANAZALE DE ASPECT CT NORMAL. va multumesc astept un raspuns daca este posibil numai bine

|

Pentru dureri de cap cu amețeli și dezechilibru ce doctor î-mi recomandați,sau ce tratament

4 Oct 2018 19:49   categoria:
0   Share   0  

Am dureri de cap și amețeli cu dezechilibru

|

Revenire stare vegetativa

24 Sep 2018 2:29   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema care pare fara de sfarsit, pe data de 24.09.2018 mama mea in varsta de 52 ani a facut un infarct grav, a fost trimisa de urgenta la Timisoara la institul Padurea Verde, ea fiind din Petrosani, ajunsa acolo ea a fost constienta pana la intrarea in operatie, operatie care a durat aproximativ 6 aproape 7 ore, operaria fiind destul de grea dat fiind ca inima ei practic a explodat fiind nevoie a fi "peticita" plus by-pass, doctorul ne-a zis ca si muschiul a fost grav afectat dar totusi operatia a fost reusita, dar, acum incepe problema, datorita infarctului o bula de aer a ajuns la creier, doctorul si-a dat seama cand ea s-a trezit si a inceput sa isi smulga tot de pe ea, perfuzii si legaturile de la aparate, a fost sedata imediat dupa asta si a fost chemat si un doctor neurolog care a si determinat faptul ca s-a produs embolia gazoasa, dupa 4 saptamani doctorul de la Timisoara a trimis-o inapoi la Petrosani pentru a putea ca noi sa putem fi mai aproape de ea si sa incercam sa o ajutam cu prezenta, dar pentru ea transportul de la Timisoara a fost problematic datorita incompetentei unora, cand a ajuns la Petrosani practic a fost adusa in stare grava ea ramanand fara oxigen si facand stop cardio respirator apoi urmand ca in decursul urmatoarei zile sa mai faca 3 stop-uri, asta fiind acum 4 zile, de atunci nu a mai facut, acum 2 zile doctorii de aici au oprit sedarea ei, dar semnele ei de pe o zi pe alta au fost cam mici(dat fiind ca doar 30 de min pe zi o putem vedea) dar ieri si astazi a fost cu ochii deschisi, a cascat, iar eu am incercat prin diferite cai sa aflu cat de constienta e, ieri am rugat-o sa clipeasca o data daca ma aude, si de fiecare data mi-a clipit, dar cand am rugat-o sa clipeasca daca ma vede... nu mi-a clipit, astazi cand am mers la ea am observat ca isi misca privirea, am rugat-o sa imi clipeasca de doua ori daca ma aude si mi-a clipit, am observat ca reusea sa isi mute privirea asupra mea, apoi am rugat-o sa coboare privirea dar eu am ramas deasupra ei pentru a o induce in eroare, dar totusi spre suprinderea mea a coborat privirea, dar in afara de toate astea se afla in incapabilitatea de a isi misca cat de putin membrele, sau sa vorbeasca, doar gura si limba si-o poate misca dar astazi din pacate am observat ca vomita si saliveaza mult, ea pana acum avea gura uscata. Alt aspect e ca ea e tot ventilata artificial, nici nu stiu cat au putut si cat permite starea ei sa o lase neventilata pentru a verifica daca poate respira. Acum intrebarea mea este, mai exista sanse sa iasa din starea vegetativa, doctorita ei de pe ATI nu e convinsa ca ea ar fi constienta, eu nu cred ca toate misicarile si clipirile ei au fost doar pure coincidente dar totusi toti ne zic ca sunt sanse aproape nule... peste infarct a trecut, inima mergand singura, intradevar la o capacitate de 30%, trecand si peste 4 stop-uri, dar doctorul a zis ca este suficient si atat, evident, cu unele restricii... revenind la subiectul cu starea ei, incerc sa gasesc o cale in a reusi sa petrec mai mult timp cu ea pentru a nu se simti abandonata, dar cei de la ATI sunt foarte stricti chiar daca sta intr-o rezerva... nici nu imi pot imagina cat de greu ii este... eu ma agat de orice speranta fiindca cred in ea... sper ca cineva ma mai poate ajuta cu unele informatii referitor la revenirea ei din starea asta si care ar fi sansele... Multumesc anticipat si multa sanatate tuturor.