Cancer

|

INTERPRETARE RMN

6 Aug 2020 22:17   categoria:
0   Share   0  

UN DIAGNOSTIC DUPA REZULTATELE RMN-ULUI?
Rezultat RMN;masa pulmonara tisulara cu contur neregulat,dimensiuni de 87/65 mm,neomogena,cu arii milimetricede escavatie,localizata bazal in LID,atasata pleurei parietale,cu interesarea spatiilor intercostale,fara eroziuni osoase,ingrosare pleurala ascociativ.Ingrosarea miconodulara a interstitiului pulmonare perilezional.adenopatii hilare dreapta de pana la 47 mm si mediastinale pretraheal si infracarinarde pana la 17/9 mm.fara colectie pleurala/pericardita.Calcificari ATS aorto-coronariene.Fara leziuni osoasesuspecte la nivelul segmentelor examinate.Modificari spondilozice toracale.
CONCLUZII;proces proliferativ bronho-pulmonarperiferic LID.Adenopatii mediastinale,hilar dreapta. Abdomen superior examinat:litiaza biliara.La nivelul regiunii corporeale pancreaticeo arie hipodensa-chistica de cca 12mm adiacenta ductului principal.

- Bucuresti |

Medicina Muncii

27 Iul 2020 13:09   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o intrebare legat de incadrarea ca apt sau inapt medicina muncii.
Lucrez ca si manager de proiect IT, munca de birou, si trebuie sa efectuez controlul de medicina muncii periodic.
Sunt sub tratament de 8 ani pentru Leucemie Mieloida Cronica, fara concediu medical in ultimii 7 ani.
Are aceasta boala un impact in declararea ca apt sau inapt medical pentru activitatea pe care o desfasor?
Multumesc pentru raspuns!

- Craiova |

Cat de grav este? analize sange modificate

22 Oct 2019 22:55   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

In urma efectuarii analizelor de sange a iesit modificata hemoleucograma , transaminazele si Ac Anti-Tiroglobulina

Nr. leucocite 4.58 *10^3/µl interval de referinta : 4.8 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 52.3 % interval de referinta : 53 - 68%
Nr. neutrofile 2.4 *10^3/µl interval de referinta : 2.54 - 7.48 *10^3/µl
Nr. eozinofile 0.05 *10^3/µl interval de referinta : 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Monocite 11.4 % interval de referinta : 2 - 8%
VTM 11.9 fL interval de referinta : 7.4 - 10.4 fL

TGO/AST 38 U/L interval de referinta :5 - 34 U/L
TGP/ALT 87 U/L interval de referinta : < 55 U/L

Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO) 20.08 UI/ml interval de referinta : < 5.61 UI/ml
Ac Anti-Tiroglobulina 6.27U/mL interval de referinta : - <4.11

Mentionez ca persoana a fost diagnosticata in ianuarie 2017 cu cancer papilar la tiroida , a facut tireoidectomia totala
iar la controalele regulate ulterioare totul a fost ok. TSH-ul e f mic luand de 100 zilnic.
Insa din 2018 pana in prezent hemoleucograma se mentine modificata cu o usoara scadere a numarului de leucocite si neutrofile.
Pe langa acetstea,in prezent au iesit modificate si transaminazele.
Cat de grav este si ce ar fi cel mai bine sa faca in continuare? Aceste modificari de analize sugereaza ceva grav?

- Craiova |

Tiroida-posibil malign

1 Apr 2019 19:42   categoria:
0   Share   0  

una ziua,

Va scriu pentru a-mi da un sfat si a va intreba daca exista suspiciune de recidiva.
Pacientul despre care e vorba are se* feminin si varsta de 34 de ani.

In 2017 a fost diagnosticata cu carcinom papilar la tiroida, stadiul 1, fara metastaze dar cu atingere capsulara.
A fost efectuata operatia de indepartare totala a tiroidei urmata de tratamentul cu iod radioactiv. A primit iod doar prima data, dupa operatie.
Ulterior,la urmatoarele 2 controale, analizele fiind bune, nu i s-a mai administrat iod radioactiv,
ci doar s-a mentinut tratamentul de supresie cu Euthyrox si urmarirea ecografica a unor ganglioni calcificati.
Ultimul control endocrinologic a fost in septembrie 2018 cand totul a fost bine.

In decembrie 2018 a inceput sa acuze dureri de spate si de cap si cateodata greata,
A fost la un domn doctor internist si a efectuat un ecograf abdominal.
Rezultatul ecografului abdominal a fost bun, medicul spunand ca nu e nimic suspect.
A efectuat analizele in decembrie si i-a iesit hemolecucograma modificata pe segmentul celulelor albe
La inceputul lunii martie a repetat din noul analizele si a observat ca se mentine modifocata hemoleucograma,
in special pe segmentul celulelor albe. Mai jos am scris analizele care se mentin modificate.

Nr. leucocite:-> rezulatt pacient 4.48 interval laborator: 4.8 – 11.0
Nr. neutrofile -> rezulatt pacient 2.44 interval laborator: 2.54 – 7.48 *10^3/µl *10^3/µl
Nr. eozinofile: rezulatt pacient 0.04 interval laborator:0.09 – 0.44 *10^3/µl *10^3/µl
% Monocite -> rezulatt pacient 10.7 interval laborator: 2 – 8% %
VTM : -> rezulatt pacient 11.5 interval laborator: 7.4 – 10.4 fL

TSH,T3,T4 au iesit in limite bune.
Va rog sa mi spuneti parerea dumneavoastra si ce ar fi cel mai indicat sa faca in continuare.
E posibil sa fie ceva grav? Exista suspiciune de recidiva?Este necesar un nou cotrol oncologic?

Multumesc anticipat

- Craiova |

Risc de recidiva?

27 Mar 2019 14:49   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Acum 2 ani la primirea diagnosticului de cancer papilar s a efectuat indepartarea totala a tiroidei si administrarea de iod radioactiv. La controalele urmatoare totil a fost bine,Ultimul control a fost facut in septembrie 2018.-
De iarna si pana in prezent se mentine modificata hemoleucograma, in special pe segementul celulelor albe.
La ultimele analize ,efectuate acum 3 saptamani au fost modificate urmatoarele:

Nr. leucocite : rezulat pacient: 4.48 / interval laborator: 4.8 - 11.0 *10^3/ul ( mai mici)
Nr. neutrofile: rezulat pacient: 2.44 / interval laborator: 2.54 - 7.48 *10^3/µl
Nr. eozinofile: rezulat pacient: 0.04 / interval laborator: 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Monocite: rezulat pacient: 10.7/ interval laborator:2 - 8%.

As vrea sa va intreb daca aceste modificari ar putea reflecta ceva grav? Ce ar trebui sa fac in continuare?

Multumesc.

|

Adenopatie ınfectioasa generalizata-cancer

16 Mar 2019 17:28   categoria:
0   Share   0  

La scintigrafia din martie ac.mi s-au gasit multiple focare de fixare patologica localizate la nivelul calotei craniene,parietal şi parieto-occipital de partea dreapta,humerusului stang,omoplatilor,manubriului sternal,grilajului costal bilateral,coloanei vertebrale toraco-lombare,oaselor bazinului (articulatiei sacro iliaca dreapta,ischeon stang),şi diafizei femurale drepte ın 1/3 medie.
La scintigrafiile anterioare,ian.2017 şi febr.2018,la concluzii:"fara modificari de captare a radiotrasorului sugestive pentru determinari secundare la nivelul scheletului"...!!
Aceste scintigrafii au fost facute ca urmare a depistarii unui cancer de prostata biopsiat ın dec.2016.
Intrebare:Ce se mai poate face pana mor...?!

- Deva |

Sarcină sau cancer?

11 Mai 2018 16:31   categoria:
0   Share   0  

Bună, am 21 de ani si ieri dupamasa mi-a curs lapte din sanul stâng. Am cumparat un test de sarcină și a ieșit negativ. Nu i-au nici un fel de medicamente.

|

Cancer pulmonar

1 Mai 2018 2:27   categoria:
0   Share   0  

Buna Seara.Varul meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar
Tumoarea are 10 cm.nu vrea sa nu spuna mai mult.Doar k va fi operat nimic altceva.Va rog mult daca ma puteti ajuta cu niste detalii.ce sanse de supravietuire are.Eu din ce am.citit pe.net nu e deloc bn
Astept raspunsul dvs.Cu stima Ana

|

Are cancer? Si daca, da, se poate face bine>

13 Apr 2018 21:01   categoria:
0   Share   0  

Buna seara! Ieri,de dimineata, am aflat ca tatal meu are o pata pe plaman.I-a fost luata o monstra din acea pata, prin punctie, pentru a afla ce este. I s-a spus sa nu mai fumeze (asa de mult) si sa nu mai consume bauturi alcoolice. Tot ce am aflat, cu greu,de la mama, este ca pata are doar 4mm si ca este probabil sa faca un tratament cu citostatice. El refuza sa vorbeasca cu mine, la fel si mama, ca sa nu ma "INGRIJOREZ". P

- Bucuresti |

Leucemie

3 Ian 2018 23:35   categoria:
0   Share   0  

In urma cu 2 luni am facut un set de analize in urma carora limfocitele% mi-au iesit 51.00 iar neutrofilele %au iesit 36.50 am luat tratament azitrox 1 mg pe zi timp de trei zile pentru Helycobacter Pylori iar dupa tratament refacut analizele la 72 de ore si am vazut ca si neutrofilele si limfocitele se modificase limf%50.00 neu%40.00%la alte 3zile am repetat analizele iar limf%erau 36.00 iar neu%54.00 iar la alte 4 zile limf%41.30 si neu%54.30 acum 25 zile neu%54.00 si lim%36.80 iar pe 15.12.2017 lim%43.30 si neu%47.60.Toate aceste analize au fost facute la intentia medicului internist care nu am mai dat nici un raspuns.De 4 saptamani am 12 puncte rosii cat un varf de ac .Aceste puncte sunt rosii si imi apar pe maini stern sani si abdomen tin sa precizez ca pe abdomen am doar una. Starea mea este de obosela si de greata insa când nu ma mai gândesc la boala nu le mai am dar si stranut foarte mult.Am facut recent si o ecografie abdominala care este normala înafara faptului ca pe ficat am un hemanginom de 5mm.As vrea sa stiu daca este cazul sa ma ingrijorez mai mult decat sun in momentul de fata .Va multumesc anticipat!!!

|

Buna ziua, se poate vindeca cancerul bronhopulmonar St IV

10 Noi 2017 16:40   categoria:
0   Share   0  
|

Leucemie sau??

1 Noi 2017 13:16   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! Am si eu o intrebare! Mama a facut analizele si i-a iesit asa: Leucocite:2,5. Hemoglobina :11,5 ; i S-a spus ca are leucemie! Ce ar trebui sa faca si daca intradevar este asa! Va rog sa imi dati un raspuns ! Multumesc!