Boli infectioase

- Craiova |

Ce poate fi ? analize sange modificate

22 Oct 2019 22:56   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

In urma efectuarii analizelor de sange a iesit modificata hemoleucograma , transaminazele si Ac Anti-Tiroglobulina

Nr. leucocite 4.58 *10^3/µl interval de referinta : 4.8 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 52.3 % interval de referinta : 53 - 68%
Nr. neutrofile 2.4 *10^3/µl interval de referinta : 2.54 - 7.48 *10^3/µl
Nr. eozinofile 0.05 *10^3/µl interval de referinta : 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Monocite 11.4 % interval de referinta : 2 - 8%
VTM 11.9 fL interval de referinta : 7.4 - 10.4 fL

TGO/AST 38 U/L interval de referinta :5 - 34 U/L
TGP/ALT 87 U/L interval de referinta : < 55 U/L

Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO) 20.08 UI/ml interval de referinta : < 5.61 UI/ml
Ac Anti-Tiroglobulina 6.27U/mL interval de referinta : - <4.11

Analizele pentru hepatite au iesit bine

Mentionez ca persoana a fost diagnosticata in ianuarie 2017 cu cancer papilar la tiroida , a facut tireoidectomia totala
iar la controalele regulate ulterioare totul a fost ok. TSH-ul e f mic luand de 100 zilnic.
Insa din 2018 pana in prezent hemoleucograma se mentine modificata cu o usoara scadere a numarului de leucocite si neutrofile.
Pe langa acetstea,in prezent au iesit modificate si transaminazele.
Cat de grav este si ce ar fi cel mai bine sa faca in continuare? Aceste modificari de analize sugereaza ceva grav?

|

Hello

4 Mai 2019 5:33   categoria:
0   Share   0  

Hello. And Bye.

|

Anutooor

18 Mar 2019 22:09   categoria:
0   Share   0  

Va rog sa ma ajute cineva!!!!! Mama mea a facut icter mecanic. I -a fost scoasa piatra la Cluj. Dupa reintoarcerea la spital si continuarea tratamentului, a inceput sa faca febra si sa aibe diaree. I s-a administrag metronidazol cateva zile,dupa care s-a externat. Dupa o saptamana a reaparut diareea, cu scaune ca si albusul si febra. I-am administrat metronidazol de 500 mg si nitromix de 3 ori pe zi timp de o saptamana. I s-a mai inchegat putin. Dar daca i-am dat ciorba, au inceput iar scaunele moi. Am facut analiza de coprocultura care a iesit negativa si clostridium. Aici toxina A si B au iesit negative, dar GDH a iesit pozitiv. Prin urmare, am luat vreo 6-7 zile metronidazol, timp in care mama a mancat doar orez,branza de vaci, ou,carne de pui la gratar , banane cu biscuiti si ceaiuri. Am intrerupt tratamentul si imediat s-a instalat diareea moaleeeee.Trebuie sa astept sa treaca 5zile de la tratament ca sa repet analiza de clostridium. O voi face la alt laborator ca sa-mi dea valori la GDH. Vreau sa entionez ca in spital, la o analiza de sange,cand era cu febra,i-a iesit strptococ hemolitic. Va rog ajutati-ma cu un sfat....ce sa fac??unde sa merg???? Mama are si alzheimer si nu se poate nici exprima. Si acum face febra si nr.leucocitelor este putin mare.

|

Scarlatina

17 Dec 2018 20:13   categoria:
0   Share   0  

Buna seara.fiica mea in varsta de 7 ani in urma cu o luna a făcut scarlatina.am făcut trat.cu penicilina inj .la o lună in analizele de laborator avem vsh/h 6.vsh2 h/15.pcr 0.fibrinogen 350.aslo 80.făcut.reum 20,2.Cum arată testele de inflamatie la o lună de la debut și când trebuiesc repetate din nou?

- București |

Nu stiu ce sa ma fac

27 Oct 2018 21:27   categoria:
0   Share   0  

Pe data de 31 mai 2018 am făcut o mare prostie, făcând se* oral unui tip, fără ca el să eja**leze. La câteva zile au început simptomele următoare: Întepături în zona ochilor și pe fundul acestora,
slăbiciune fizică,
diaree in prima luna, urmată de slabirea cu vreo 8 kg, chiar si greata de cateva ori,
tulburari gastrice (cum ar fierbe stomacul),
la 3 săptămâni (24 iunie) inflamarea ganglionilor din zona gatului cu senzatia de nod in gat,
după o luna (30 iunie) o bubită roșie pe lateralul limbii, care nu a dispărut nici pana acum,
apoi albirea limbii si a cavității bucale,
unele răni pe cerul gurii si pe gingii care s-au tratat cu anaftin in cateva saptamani,
arsuri si dureri in zona inghinala, inflamare ganglioni,
niste umflături tari la subrat, urmate apoi de usoare dureri pana in zona pieptului si pe umeri,
ochi obosiți, care lacrimeaza la lumina scazuta,
mici iritații pe fata cu senzatie de mancarime foarte intensa, mai ales in zona nasului,
dureri musculare si articulare,
dureri in gat si in piept spre gat, inflamare ganglioni claviculari,
furnicături si arsuri pe corp, intepături in gura, gat și corp,
amortirea degetului mare de la picioare si senzatia de picioare reci, elctrizate sau amortite (senzatia dispare, de regula după odihna de noapte),
dureri de cap cate o seara, reluate la interval de cateva saptamani,
arsuri, mancarimi si de doua ori balanita, tratată intr-o saptamana,
transpiratii nocturne rare, cauzate mai ales, cred, de frica gandului la ce e mai rau. Manifestările s-au accentuat in ultima perioada. Am fost la doua cabinete dermatovenerologice, la orl, gastro și endocrine (tiroidă). Am facut teste hiv (ultimul la 145 de zile de la contact), hepatite b si c (la 10 saptamani) și sifilis (la 30 și 90 zile), toate negative. Am facut si test gonoreea si chlamidia din secretie uretrala (la 30 zile), tot negative. Am facut analize si ecografii la tiroida si abdomen. Atpo 106 si istm tiroidian marit 9,5. Am tratat o infectie cu helicobacter. Mă simt din ce in ce mai rău… Nu știu ce să mă fac. Sper să primesc o îndrumare. Mulțumesc anticipat!

|

Rubeola

24 Sep 2018 11:01   categoria:
0   Share   0  

Acum 3 luni mi am facut un set de analize preconceptionale, printre care conplexul torch si mi au iesit Igg rubeolos reactiv 14.60 IU/ml iar Igm rubeolos pozitiv 8.56. Le am refacut recent si igg mi a iesit 16.46 si igm 2.64 10:33
Sa ma ingrijorez? 10:33
Imi doresc sa raman insarcinata in perioada urmatoare..

|

Plaga deschisa index

5 Aug 2018 13:51   categoria:
1 - Raspunsuri 1   Share   0  

B

  1. - 5 Aug 2018 13:59

    Este vorbă de degetul de la mana stânga , ieri l.am înjunghiat cu un cuțit , rană are o adâncime de app 1 cm.
    Rana se afla pe index partea dorsala ca circa un cm sub mont.
    Zona s a umflat pe o întindere de 3 cm , nu ațiu daca e puroi sau limfa , dar am rupt coaja cu un ac si am stors zona , dar iese doar sânge pur si limfa durerea este foarte asemănătoare cu  o fractura .. Durere , imobilitate , zona umflata , dar fara vnatai.cat de grava e situația ?? 
    Mulțumesc

|

Transmitere hiv,hbs,hvc

6 Feb 2018 15:39   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua! Recent, am probat o pereche de blugi si m-am zgariat in acul unei alarme montate in buzunar.... exista vreun pericol de a ma infecta cu diversi virusi? ( hiv, hvb, hvc) din cate stiu hiv nu rezista mult in contact cu aerul. Am intrebat vanzatoarele daca cumva s-a mai zgariat cineva in acel ac pe ziua de astazi, raspunsul a fost nu, dar nu stiu daca e adevarat. Astept un raspuns! Multumesc!

|

Diareea

22 Iul 2017 11:40   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj dar am și eu o intrebare. Fiica mea în vârstă de 8 luni a facut duminica trecuta febra 38.1 și 40.1 la un interval de 4 ore si luni toata ziua a avut foarte multe scaune și febra nu a mai facut deloc. Initial am zis ca este de la dintisori fiindca ii da 4. Marti am fost cu ea la medicul de familie și mi-a zis sa-i dau Smecta. I-am dat dar aseara am observat ca are și sânge în scaun. Ce trebuie sa fac în această situatie?

- Baile Tusnad |

Infectii transmise de capuse

20 Iul 2017 20:43   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua, am facut analize de laborator, dupa un tratament cu antibiotice, pentru ca am fost infectat de o capusa. Analizele pe care mi le-a recomandat medicul de familie le-am facut si nu prea inteleg rezultatul, acestea fiind:

. Borrelia burgdorferi sensu lato: anticorpi IgG -Ser

2.5 U/ml 25 U/ml: Pozitiv
2. Borrelia burgdorferi sensu lato: anticorpi IgM -Ser

2.4 U/ml 25 U/ml: Pozitiv
Medicul meu de familie este plecat in concediu si as dorii sa va intreb daca totul este ok. sau trebuie sa fac si alte investigatii sau tratament?
Va multumesc.

|

Tavanic si ciprinol

13 Iul 2017 15:55   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

Se poate lua ciprionol si tavanic in acelasi timp? in urma analizei secretiei uretrale a reiesit enterococ spp. La antibiograma se recomanda printre altele si tavanic.
Multumesc

|

Viremia este mare sau mica?

17 Mai 2017 17:56   categoria:
0   Share   0  

Am aceasta viremie ai as dori sa stiu daca eate marr sau mica 4.888.662 ui/ml