Amigdalita

  1. Informatii Generale
  2. Cauze
  3. Simptome amigdalita
  4. Tratament amigdalita

Informatii generale

Amigdalita este o inflamatie acuta sau cronica cel mai adesea de origine infectioasa a amigdalelor palatine sau linguale care se trateaza medicamentos sau in cazuri mai grave prin amigdalectoomie ce reprezinta indepartarea chirurgicala a amigdalelor.

In general la un numar extins de pacienti ce sufera de amigdalita aceasta dispare de la sine chiar si in absenta tratamentului intr-un interval cuprins intre cateva zile sau poate dura chiar si cateva saptamani.

Cauze

Aceasta inflamatie este cauzata de streptococul de grup A, diversi virusi respiratori precum virusul gripei si mononucleoza infectioasa care este provocata de virusul Epstein-Barr.

Simptome amigdalita

Amigdalita are ca principal simptom durerea in gat dar se mai manifesta si prin amigdale marite in volum, dificultati sau imposibilitatea la deglutitie, rosu in gat, modificarea sau pierderea vocii, febra, varsaturi, cefalee, jena respiratorie si inflamatia laringelui.

Tratament amigdalita

In general amigdalita cauzata de o infectie bacteriana se trateaza cu administrarea antibioticelor ,pentru ameliorarea absecesului periamigdalian se utilizeaza drenarea si pentru amigdalita de cauza virala se poate prescrie de catre medic o reteta care sa contina acetaminofem sau ibuprofen ce reduc simptomele dureroase.loading...