Abcesul spatiului sublingual

  1. Cauze
  2. Simptome
  3. Tratament

Cauze

Principalele cauze sunt litiaza suprainfectata a canalului Warthon, corpii straini patrunzi in planseu si procesele infectioase odonto-parodontale de la nivelul incisivilor,canalilor,premolarilor si molarilor de 6 ani inferiori.

Simptome

Se percepe o tumefiatie congestiva a planseului pe o singura parte, care la maturitate preia aspectul de creasta de cocos. Limba este impinsa pe partea neafectata.

Miscarea limbi, mancatul si vorbitul se realizeaza cu durere iar pacientul are o stare alterata fiind prezenta febra iar durerea  se percepe in pulsatii.

Tratament

Sunt prezente doua tratamente care implica incizia cutanata  si incizia endoorala.

Incizita cutanata este o metoda recomandata datorita faptului ca se exectuta un drenaj corect si eficient.

Se realizeaza o anestezie generala de scurta durata uramata de o incizie in zona afectata (in apropiere de linia mediana) la jumatatea distantei dintre baza mentolului si hioid. Evacuarea puroiului se realizeaza cu ajutorul unei pensete.

Despartirea bratelor pensetei evacueaza puroiul adunat, fixanduse apoi 2 tuburi care se sutureaza de piele pentru o drenare completa.

Incizia endoorala

In cazul unei supurati superficiala se opteaza pentru aceasta metoda, astfel se efectueaza o anestezie la nivelul spinei Spix, incizia fiind una cat mai mica si apropiata de osul mandibular. Drenajul se face cu ajutorul unor lame de dren circumscrise de mese cu iodomorf pentru hemostaza. Acestea se indeparteaza dupa o zi.loading...