aquagym

Practicand aquagym sau gimnastica in apa ne putem sculpta corpul si imbunatati sanatatea, fara un efort fizic foarte mare si fara sa transpiram prea tare.

Iata cateva beneficii ale acestui sport si motive pentru care ar trebui sa fie practicat:

1. Ajuta la tonifierea corpului –  muschii nostri vor lucra mai intens datorita rezistentei apei, iar noi nici nu vom simti acest lucru. Aflati ca 30 minute de aquagym ne ajuta sa ardem 600 de calorii, echivalent cu o ora si jumatate de gimnastica in afara apei!

2. Este bun pentru sanatatea noastra deoarece reduce retentia de apa, stimuleaza circulatia sangelui, apa maseaza intreaga suprafata a pielii si ajuta la arderea celulitei, intareste musculatura si imbunatateste ritmul cardiac. Miscarile usoare, fara contact direct cu solul, reduc aparitia oricarei raniri sau accidentari.

3. Apa este un mediu relaxant, in care ne vom simti mult mai usori, mai relaxati si mai putin stresati. Atmosfera e distractiva, iar socializarea ne va imbunatati cu siguranta starea de spirit.

4. E recomandat tuturor persoanelor de la 7 la 77 de ani ( cu acordul medicului, in cazul celor cu diverse afectiuni ) si gravidelor, bineinteles. Inclusiv cei care nu stiu sa inoate se pot bucura de beneficiile acestui sport deoarece exista instrumente ajutatoare, iar exercitiile pot fi efectuate si cu spijin de marginea piscinei.

5. Poti incepe chiar de acum! Nu ai nevoie de vreun echipament special, ci doar de un costum de baie confortabil si rezistent, casca de protectie a parului, unde e cazul, o pereche de slapi si multa multa buna dispozitie.

Sursa foto: www.mommyonlyhas2hands.org