epilare cu lama de ras

Fie ca ne grabim si suntem in intarziere sau ca avem un eveniment important si nu am reusit sa ne epilam din timp, epilarea cu lama de ras este una dintre cele mai la indemana metode, rapida si ieftina. Insa de multe ori, din graba sau din neatentie omitem anumite aspecte importante si facem greseli grave. Iata cateva dintre acestea:

1. Incepem epilatul de indata ce am intrat sub dus! Specialistii ne recomanda sa asteptam aproximativ 15 minute inainte de a incepe, pentru a permite firului de par sa se inmoaie si porilor sa se deschida.

2. Ne epilam dis de dimineata! Daca ne-am epila de seara, picioarele noastre vor fi mult mai fine dimineata, deoarece peste noapte ele se vor umfla putin si va permite firului de par sa se retraga putin.

3. Nu folosim gel de ras!( sau, mai rau, folosim sapun )! Nu conteaza cat de mult ne grabim trebuie sa rezistam tentatiei de a ne epila pe uscat! Pentru o mai buna alunecare si reducerea riscului de taiere este recomandata folosirea gelului sau a spumei de ras si nu a sapunului!

4.  Nu este recomandata, sa folosim pe timp indelungat, aparatele de ras de unica folosinta cu o singura lama. Pentru rezultate mai bune si o alunecare mai usoara in zona genunchilor, a gleznelor e bine sa folosim aparatele cu 4-5 lame!

5. Nu inlocuim aparatul de ras atat de des cat ar trebui! Dupa aproximativ 5-7 utilizari acesta ar trebui inlocuit, daca nu dorim sa ne provocam roseata sau umflaturi, iar bacteriile de pe acesta sa ne provoace infectii!

6. Ne epilam de jos in sus! Trebuie sa incepem cu epilarea in sensul cresterii firului de par, mai ales in cazul pielii sensibile, pentru a evita iritarea. Abia dupa ce parul este scurt iar pielea este inmuiata, putem merge impotriva directiei de crestere a firului de par sau in „raspar”. Putem aplica inca un strat de gel!

7. Nu tratam iritatiile! Firele crescute sub piele pot produce umflaturi si cicatrici, in timp. Pentru evitarea lor este bine sa folosim un scrub de doua ori pe saptamana, sa punem comprese calde in zonele iritate pentru relaxarea si deschiderea porilor, iar dupa dus sa folosim lotiune hidratanta, cu rol si de inmuiere a parului.

8. Folosim aparatul de ras al iubitului noastru! Desi avem impresia ca acestea sunt mai eficiente, specialistii au testat si au dovedit contrariul. Asadar sa ramanem la aparatele noastre de ras!

Data viitoare cand ne vom epila vom fi, cu siguranta, mai atente pentru a preveni aceste greseli, ce pot avea urmari neplacute asupra pielii noastre.

Sursa foto: www.femside.com