smile

Rasul este mult mai contagios decat orice tuse sau stranut.Hohotele de ras declanseaza schimbari fizice sanatoase in organism, intaresc sistemul imunitar, cresc energia si ne protejeaza de efectele daunatoare ale stresului. Dintre toate medicamentele, rasul este cel mai bun deoarece este distractiv, gratuit si usor de administrat.

Capacitatea de a rade cu usurinta si in mod frecvent este o resursa extraordinara pentru depasirea problemelor, consolidarea relatiilor si mentinerea sanatatii, atat fizice, cat si emotionale . Cand radem copios intregul corp ni se relaxeaza, ni se reduce tensiune si stresul, creste numarul anticorpilor, care ne intaresc sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, imbunatatind astfel rezistenta la boli. Si inima ne este protejata, deoarece functia vaselor de sange este imbunatatita, fluxul de sange creste si astfel suntem protejati impotriva unui atac de cord.

Beneficiile rasului pentru sanatatea fizica sunt:
– Stimuleaza imunitatea
– Reduce hormoni de stres
– Reduce durerea
– Relaxeaza muschii
– Previne bolile de inima

Beneficiile rasului pentru sanatate mintala sunt:
– Adauga bucurie si bunadispozitie vietii noastre
– Reduce riscul aparatiei despresiei si anxietatii
– Elibereaza organismul de stres
– Imbunatateste starea de spirit

Beneficiile sociale ale rasului sunt :
– Intareste relatiile interumane
– Imbunatateste lucrul in echipa
– Ajuta la aplanarea unui conflict

Razand cu altii este mult mai benefic decat sa razi de unul singur, de aceea este recomandata crearea de oportunitati de a rade: sa ne uitam la un film amuzant sau un show TV impreuna cu prietenii, sa mergem la un stand-up comedy, sa citim si sa impartasim bancuri, sa cautam oameni amuzanti, sa ne impartasim experientele amuzante, sa ne jucam cu un animal de companie sau sa facem activitati distractive precum karaoke. Rasul cu altii este una dintre cele mai eficiente metode pentru mentinerea relatiilor, pentru trainicia acestora, pentru a le infrumuseta cu bucurie si vitalitate, dar si pentru a vindeca resentimentele, dezacordurile sau durerile .
Rasul si umorul ne ajuta sa ramanem sanatosi emotional, sa ne simtim mai bine, ne da speranta, curaj si puterea de a gasi noi resurse, iar sentimentul pe care il avem atunci cand radem ramane, chiar si dupa ce rasul dispare. Umorul ne ajuta sa pastram o perspectiva pozitiva si optimista in situatiile dificile, in cazul dezamagirilor sau pierderilor .

http://st.interakt.md/content/news/big/audio-mix-cu-ras-de-copii.jpg

http://lifestyle.bzi.ro/public/upload/photos/27/ras.jpg

http://www.femeiastie.ro/upload/img/laugh.jpg