Atunci cand vrei sa primesti un diagnostic avansat, e nevoie de tehnologie precisa. Cea mai buna metoda este folosirea unui ecograf cu sonda matriceala care poate oferi rezultate la cel mai inalt nivel de performanta pentru examinarile de ultrasonograife cardiovasculara, la nivelul articulatiilor, partiilor moi, abdomen si tiroida. Asadar ecografia este de ajutor pentru a da un diagnostic precis.

Cand este de ajutor efectuarea unei ecografii?

O ecografie este utila in majoritatea afectiunilor cardiologice. Explorarea ecocardiografica completa se poate face in momentul diagnosticarii unei boli dar si pe parcursul evolutiei sale in functie de indicatiile date de medicul cardiolog. Pacientii care au sufluri cardiace pot face ecocardiografie pentru a stabili diagnosticul corect al valvulopatiei, pentru aprecierea corecta a severitatii acesteia si pentru a putea da un tratament adecvat pentru aceasta afectiune. E bine ca ecocardiografia completa sa fie facuta la timp pentru a nu intarzia stabilirea unui diagnostic corect si clar deoarece in acest mod se poate pierde si intervenirea la timp a interventiei chirurgicale in cazurile mai grave.

Ecografia in bolile cardiovasculare

Boala cu cea mai mare raspandire este hipertensiunea arteriala. Aceasta boala afecteaza peretii inimii si conduce la hipertrofie si afecteaza functia diastolica cardiaca. Doar cu ajutorul unei ecocardiografii se poate diagnostica aparitia acestor modificari. Ecocardiografia e buna si pentru pacientii hipertensivi fara modificari electrocardiografice.