vegetarian

Dieta vegetariana presupune un consum redus sau chiar deloc de carne si ne indeamna sa consumam cat mai mult verde, ceea ce poate fi un lucru benefic pentru organismul nostru.

Iata 10 motive pentru care ar trebui incercata alimentatia vegetariana:

1. Putem scadea in greutate, dar nu peste noapte, ci in timp.

2. Sanatatea inimii noatre se va imbunatati, iar consumul de alimente bogate în proteine vegetariene, cum ar fi legumele uscate, lintea sau nucile, ne va creste speranta de viata.

3. Tensiunea arteriala va scadea datorita consumului ridicat de fructe si legume.

4. Putem reduce riscul aparitiei diabetului prin aportul crescut de fibre si antioxidanti.

5. Ar putea scadea riscul aparitiei cancerului gastrointestinal, in cazul barbatilor si cel de san, in cazul femeilor.

6. Ne vom simti mult mai bine in pantaloni stramti! Digestia va fi imbunatatita cu siguranta, balonarea si constipatia vor disparea si astfel ne vom simti mult mai usori, mai energici si mai subtiri.

7. Pielea noastra va fi cea mai fericita si va straluci cel mai tare datorita antioxidantilor din fructe si legume, iar semnele imbatranirii vor fi alungate.

8. Mirosul propriu va fi unul mult mai placut, mai atractiv si mai putin intens pentru partenerul nostru, datorita lipsei de carne.

9. Stare de bine pe care o vom resimti se va imbunatati si vom fi cu siguranta mai fericiti.

10.Nivelul energiei din corpul nostru va creste simtitor datorita nutrientilor din spanac, varza, fasole, si alte alimente, toate acestea avand si rolul de a deschide vasele de sange pentru a permite oxigenului sa patrunda mai usor si sa ne energizeze.

Sursa foto: www.mostpopulardiets.net