|

Recoltare urina

17 Noi 2019 0:22   categoria:
0   Share   0  

Am fost la o consultație ginecologica si inainte sa ies din cabinet, doamna doctor mi-a zis sa cer la receptie 2 recipiente pt urina. Primul jet pe recipientul care are un buretel( numai pe buretel ), iar al doilea jet in celălalt recipient. Vreau sa stiu daca am inteles bine... Am citit pe net si din cate am inteles, primul jet nu se recoltează, ci al doilea... Ma poate lamuri cineva? :) Sau din jetul mijlociu ambele? Bănuiesc că e si pt antibiograma. Dar Dc mi a zis ca numai pe buretel, si restul in celălat recipient simplu?

- Craiova |

Ce poate fi ? analize sange modificate

22 Oct 2019 22:56   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

In urma efectuarii analizelor de sange a iesit modificata hemoleucograma , transaminazele si Ac Anti-Tiroglobulina

Nr. leucocite 4.58 *10^3/µl interval de referinta : 4.8 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 52.3 % interval de referinta : 53 - 68%
Nr. neutrofile 2.4 *10^3/µl interval de referinta : 2.54 - 7.48 *10^3/µl
Nr. eozinofile 0.05 *10^3/µl interval de referinta : 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Monocite 11.4 % interval de referinta : 2 - 8%
VTM 11.9 fL interval de referinta : 7.4 - 10.4 fL

TGO/AST 38 U/L interval de referinta :5 - 34 U/L
TGP/ALT 87 U/L interval de referinta : < 55 U/L

Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO) 20.08 UI/ml interval de referinta : < 5.61 UI/ml
Ac Anti-Tiroglobulina 6.27U/mL interval de referinta : - <4.11

Analizele pentru hepatite au iesit bine

Mentionez ca persoana a fost diagnosticata in ianuarie 2017 cu cancer papilar la tiroida , a facut tireoidectomia totala
iar la controalele regulate ulterioare totul a fost ok. TSH-ul e f mic luand de 100 zilnic.
Insa din 2018 pana in prezent hemoleucograma se mentine modificata cu o usoara scadere a numarului de leucocite si neutrofile.
Pe langa acetstea,in prezent au iesit modificate si transaminazele.
Cat de grav este si ce ar fi cel mai bine sa faca in continuare? Aceste modificari de analize sugereaza ceva grav?

- Craiova |

Cat de grav este? analize sange modificate

22 Oct 2019 22:55   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,

In urma efectuarii analizelor de sange a iesit modificata hemoleucograma , transaminazele si Ac Anti-Tiroglobulina

Nr. leucocite 4.58 *10^3/µl interval de referinta : 4.8 - 11.0 *10^3/ul
% Neutrofile 52.3 % interval de referinta : 53 - 68%
Nr. neutrofile 2.4 *10^3/µl interval de referinta : 2.54 - 7.48 *10^3/µl
Nr. eozinofile 0.05 *10^3/µl interval de referinta : 0.09 - 0.44 *10^3/µl
% Monocite 11.4 % interval de referinta : 2 - 8%
VTM 11.9 fL interval de referinta : 7.4 - 10.4 fL

TGO/AST 38 U/L interval de referinta :5 - 34 U/L
TGP/ALT 87 U/L interval de referinta : < 55 U/L

Ac Anti-Tireoperoxidaza(TPO) 20.08 UI/ml interval de referinta : < 5.61 UI/ml
Ac Anti-Tiroglobulina 6.27U/mL interval de referinta : - <4.11

Mentionez ca persoana a fost diagnosticata in ianuarie 2017 cu cancer papilar la tiroida , a facut tireoidectomia totala
iar la controalele regulate ulterioare totul a fost ok. TSH-ul e f mic luand de 100 zilnic.
Insa din 2018 pana in prezent hemoleucograma se mentine modificata cu o usoara scadere a numarului de leucocite si neutrofile.
Pe langa acetstea,in prezent au iesit modificate si transaminazele.
Cat de grav este si ce ar fi cel mai bine sa faca in continuare? Aceste modificari de analize sugereaza ceva grav?

|

cui ma adresez?

16 Oct 2019 19:59   categoria:
0   Share   0  

Buna seara,

De circa 2 ani imi pocnesc articulatiile/oasele corpului.
De la inceputul anului au aparut convulsii musculare involuntare in tot corpul.
De ceva timp am si probleme cu stomacul...am avut cateva dureri..iar scaunul pluteste de cateva luni.
Am facut analize generale de sange si mi-a iesit nivel insuficient de Vitamin D, ASLO putin peste limita, etc. Nu stiu carei ramuri de medicina sa ma adresez si ce teste de specialitate sa fac. Indrumati-ma. Multumesc anticipat.

|

Serul SOS cu arbore de ceai si negii

15 Oct 2019 17:31   categoria:
0   Share   0  

Buna, am folosit recent serul SOS cu arbore de ceai si am tinut prea mult timp compresa pe negul de care doresc sa scap. Negul s-a retras, dar mi-a aparut o pata rosie din cauza serului, care nu mai trece. MA POATE SFATUI CINEVA CU CE AR TREBUI SA APLIC PENTRU A SCAPA DE ACEASTA PATA ROSIE ? VA ROOOG DIN SUFLET, AM MARE NEVOIE.

- Hunedoara |

Vaccinare antigripală

13 Oct 2019 13:54   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua
Aș dorit să știu dacă în condițiile în care există o suspiciune de boală autoimuna ( ANA- titru 1:640 -- pătat granular și aparat MSA -1 ;la diluție 1:1280 fluorescenta pală anti aparat mitotic MSA-1 pot apărea în boli autoimune,mai ales reumatice) se poate face in siguranță vaccinul antigripal !? Menționez că acum exact un an am descoperit în urma unei analize de rutină TGP 519 care s-a normalizat după 2 luni de hepatoprotectoare.Nu există elemente de hepatită autoimună conform biopsiei hepatice efectuate . Acum analizele hepatice sunt normale de 10 luni.Se poate că vaccinarea antigripală să dezechilibreze mai mult sistemul imunitar?

|

Radiologie pulmonara.

9 Oct 2019 14:14   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua.
Puteti sa-mi elucidati acest mister?Nu stiu daca sa stau linistita sau??
"Hemidiafragme usor ascensionate. Hiui cu arie de poiectie si intensitate crescuta, aspect intertitial. Moderata accentuare a interstitiului pribronhovascular hilar si bazal bilateral. Cord, aorta - in limitele virstei."

Multumesc.

|

Buna ziua am facut un set de analize printre care si ecografie intravag**ala si diagnosticu eate urmatori::uter in avf, ax longitudinal:63,2mm,, diametruanteroposterior:35mm,, endometru:subtire liniar,, ovar stang:21/17,1mm cu foliculi mici,, ovar drept:20,3/19,2mm cu foliculi mici,, douglas liber. Va rog din suflet sa imi spuneti dace este motiv de ingrijorare. Va multumesc.

30 Sep 2019 20:33   categoria:
0   Share   0  
- Suceava |

Hipoacuzie, Tinnitus si Otomastoidita

26 Sep 2019 21:47   categoria:
0   Share   0  

Am hipoacuzie la urechea dreapta de cand ma stiu. De vreo 10 ani am si tinnitus la ambele urechi. Deoarece mi se pare ca zgomotul din urechi a crescut, anul acesta am facut un CT cranio-cerebral la care s-au gasit:

- Lipsa pneumatizarii mastoidei drepte. Secretii lichidiene cu bule de gaz la nivelul urechii medii drepte extinse prin aditus-ad-antrum carte antrumul mastoidian.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang.
- Cateva celule etmoidale cu mucoasa ingrosata.
- Hipoplazia sinusurilor frontale.
- Trunchi cerebral, fosa posterioara, sistem ventricular, emisfere cerebrale, cu aspect CT normal.
- Fara elemente de semiologie CT sugestive pentru hemoragie subarahnoidiana, hematoam intra- sau extranevraxial.
- Structurile liniei mediene situate in planul de simetrie al capului.

Concluzie CT:
- Otomastoidita dreapta.
- Sinuzita etmoidala.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang si absenta pneumatizarii mastoidei drepte.
- Hipoplazia sinusurilor frontale.

Am fost indrumat mai departe spre ORL.

Ce-mi puteti spune despre diagnosticul acesta ? E grav, nu e grav ? Trebuie sa iau masuri urgente sau o mai duc asa mult si bine ?

O zi buna.

|

TULBURARI CM sau SARCINĂ?

19 Sep 2019 1:56   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua! Am 21 de ani . Problema de care sunt îngrijorată atât de tare este dereglarea ciclul menstrual sau o posibila sarcină. Menționez că de 2 ani întrețin relații se*uale cu partenerul meu ,neprotejate însă . Am avut extracție dentară dar am fost sfătuită greșit cum sa iau antibioticul . Mai exact , luam Augumentin la 8 ore în loc de 12 plus Ketonal odată la 8 ore . La o săptămână după ce am oprit tratamentul au început usturimile atunci când urinam. Nu aveam mâncărimi sau altceva . Am zis ca este vorba de o infecție. Apoi am avut scurgeri maronii după care scurgeri cu sânge... Menționez că am un ciclu neregulat ( au fost luni in care imi venea ba la sfârșitul lunii sau deloc ) . Mi-a întârziat 7 zile in momentul de față. Ginecologul mi-a spus să fac un test de sarcina iar dacă iese negativ , peste 7 zile ,dacă este vorba de o sarcina , să vin la dânsa caci se va vedea. Am facust testul de sarcina si este negativ . Sunt foarte stresata ...Si nu inteleg ce se întâmplă cu corpul meu . Ginecologul nu imi da nici un răspuns concret . Sa fie oare o dereglare provocată de luarea antibioticele ? Menționez că am luat 2 săptămâni doarece am suferit extractie pe ambele parti ale danturii. Între cele 2 săptămâni am avut pauza de o săptămână.

|

Probleme cu somnul

5 Sep 2019 16:28   categoria:
0   Share   0  

Bună ziua,am 19 ani,se* masculin.
Am o problemă cu somnul.dorm 8-9 ore pe noapte,am un program de somn normal,dar în fiecare zi pe la ora 12-1 mi se face somn,si dacă nu dorm încă 1-2ore starea persistă toată ziua.După ce dorm nu mai am starea toată ziua.

|

Posibil sarcina?

3 Sep 2019 17:28   categoria:
0   Share   0  

Buna ziua,exista posibilitatea unei sarcini Daca nu a avut loc penetrarea,ci doar atingerea, eu sunt virgina dar Eram in perioda fertila, si am luat la 12h o pastila escapelle,dupa 7 zile am o scurgere care seamana cu o menstruație