Substanta activa: combinatii
Producator: Astellas Pharma Inc Japonia
Categoria: Acnee-cosuri
Tip: Pulbere solutie

Indicatii:

CE ESTE ZINERYT Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZA?

ZINERYT contine 40 mg/ml eritromicina si 12 mg/ml acetat de zinc. Este o solutie cutanata indicata in tratamentul local al acneei vulgare. Eritromicina este un antibiotic cu spectru ingust de actiune, ce apartine grupului de antibiotice macrolide, Bacteriile Streptococus Epidermidis si ropionebacterium Acnes, a caror prezenta a fost demonstrata in acnee, sunt sensibile la ZINERYT.

Contraindicatii:

Nu utilizati ZINERYT
ZINERYT nu trebuie utilizat la pacientii cu sensibilitate la eritromicina sau alte antibiotice macrolide, sau cu sensibilitate la zinc, diisopropil sebacate sau etanol.
Aveti grija deosebita cand utilizati ZINERYT
Poate apare rezistenta incrucisata la alte antibiotice macrolide, dar si la lincomicina sau clindamicina.
Trebuie evitat contactul cu ochii sau cu mucoasa bucala si nazala.
Daca nu se obtin rezultate favorabile in 12 saptamani trabuie luata in considerare aparitia rezistentei bacteriene la antibiotic.

Administrare:

CUM SE UTILIZEAZA ZINERYT?

Utilizati intotdeauna ZINERYT asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, trebuie sa va adresati medicului dumneavoastra.

Doze
ZINERYT se aplica in cantitate abundenta (doza recomandata este de 0,5 ml per aplicare) de doua ori pe zi, pe intreaga suprafata de piele afectata, pe o perioada de 10-12 saptamani.

Mod de administrare
inainte de inceperea tratamentului lichidul se toarna in flaconul cu pudra.
Acesta se amesteca apoi energic pana la dizolvarea pudrei, apoi se fixeaza aplicatorul.
Solutia obtinuta este stabila timp de 5 saptamani dupa preparare. Data obtinerii solutiei ar trebui mentionata pe flacon.

Daca aveti impresia ca efectul terapeutic al acestui medicament este prea puternic sau prea slab, luati legatura cu medicul dumneavoastra.

Compozitie:

Ce contine ZINERYT?
Substantele active sunt eritromicina si acetat de zinc. Un mililitru solutie cutanata contine 40 mg eritromicina si 12 mg acetat de zinc, dupa reconstituire.

Celelalte componente sunt diisopropil sebacate si etanol anhidru.

Atentionari:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
ZINERYT nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, ZINERYT poate determina reactii adverse. Pot sa apara: senzatie trecatoare de arsura sau inrosire locala a pielii la nivelul locului de aplicare.

Daca observati aparitia oricarei reactii adverse, chiar daca nu este mentionata in acest prospect, va rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Interactiuni cu alte medicamente:

Folosirea altor medicamente:
Va rugam sa-l informati pe medicul dumneavoastra daca luati sau ati luat alte produse medicamentoase, chiar si cele fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea:

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Nu exista contraindicatii pentru folosirea ZINERYT pe durata sarcinii si alaptarii.

Prezentare ambalaj:

Cum arata ZINERYT si continutul ambalajului?
ZINERYT este disponibil sub forma de pudra continand eritromicina si acetat de zinc dihidrat, intr-un flacon si un alt flacon cu vehiculul lichid continand etanol si un emolient.
Flacoanele au o capacitate de 30 ml.

Conditii de pastrare:

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original.
ZINERYT nu se administreaza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Dupa prepararea solutiei, aceasta este stabila timp de 5 saptamani.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.