Substanta activa: sertaconazolum
Producator: Ferrer (licenta SmithKline Beecham)

Indicatii:

Tratamentul local al micozelor cutanate superficiale, cum sunt dermatofitozele, Tinea pedis (piciorul de atlet), Tinea cruris (eczema Hebra), Tinea corporis (herpesul circinat), Tinea barbae (micoza barbii) si Tinea manus, candidiazele (moniliaza) si Pityriasis versicolor (Pityrosporum orbiculare, initial Malassezia furfur).

Contraindicatii:

Zalain nu se administreaza in caz de alergie la produs sau la unul din constituenti.

Administrare:

Crema se aplica o data sau de doua ori pe zi, zilnic (preferabil seara, sau dimineata si seara), usor si uniform pe leziune, cautand sa se acopere si o arie suplimentara de aproximativ 1 cm diametru de piele aparent sanatoasa din jurul leziunii. Durata de tratament necesara vindecarii variaza de la un pacient la altul, in functie de agentul etiologic si localizarea infectiei. In general, se recomanda patru saptamani de tratament pentru a asigura vindecarea completa clinica si microbiologica si a evita recaderile, desi in multe cazuri aceasta vindecare clinico-microbiologica apare mai devreme, intre doua si patru saptamani de tratament.

Compozitie:

Nitrat de sertaconazol 2%.

Precautii:

Zalain nu se foloseste in tratamentul oftalmologic.

Sarcina si alaptare: Nu s-au detectat niveluri plasmatice la aplicatii locale de cantitati mari; totusi, nu s-a demonstrat lipsa nocivitatii la femeile insarcinate. De aceea, trebuie evaluat raportul risc-beneficiu inaintea utilizarii produsului in cursul sarcinii sau la femeile care alapteaza.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje: Produsul nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a manipula utilaje.

Reactii adverse:

Siguranta produsului in tratamentul local este excelenta; nu au fost remarcate efecte toxice sau fotosensibilizante. Izolat, au fost raportate usoare si tranzitorii reactii eritematoase in primele zile de tratament, nefiind necesara intreruperea tratamentului.