Substanta activa: retinolum
Producator: Pharco Pharmaceuticals

Indicatii:

Profilaxia si tratamentul semnelor de deficit de vitamina A cu manifestari ca: hemeralopie, xeroftalmie, keratomalacie, hiperkeratoza foliculara a pielii.

Administrare:

Profilactic si curativ: 1 – 2 capsule in timpul sau dupa masa.

Actiune:

Vitamina A este un factor important in mentinerea vitalitatii si a catorva functii in organismul uman. Are activitatea biologica a retinolului si este esentiala pentru sinteza de rodopsina, care este un factor important pentru vederea normala crepusculara. Ea interactioneaza cu variate opsine ale retinei pentru a forma pigmenti fotosensibili. Vitamina A joaca un rol major in tesuturile mucosecretorii si keratin secretorii. Deficienta de vitamina A produce metaplazia keratinica a celulelor epiteliale, putand rezulta xeroftalmie, keratoza si cresterea susceptibilitatii la infectii. Medicamentul, de asemenea, induce un efect stabilizant la nivelul diverselor membrane si este necesar pentru cresterea normala a majoritatii celulelor corpului, in special cele implicate in cresterea oaselor, reproducere si dezvoltarea embrionului.

Compozitie:

Fiecare capsula contine: 50000 UI Vitamina A (palmitat).

Precautii:

Pacientii care primesc doze crescute de vitamina A timp indelungat pot prezenta semne de hipervitaminoza.
Din cauza pericolului aparitiei malformatiilor congenitale, vitamina A nu este recomandata in timpul sarcinii sau femeilor in perioada fertilitatii.