Zgomot la inghire

Dbioana in 18 Apr 2016 17:00 Categorie ORL

Bună ziua
Sunt medic rezident iar soțul meu este medic chirurg. De aproximativ un an au apărut niște dureri în partea stânga, anterioara a gatului . A fost investigat de cel puțin 4 medici orl iști pt ca a suspicioasa un cancer de corzi vocale apoi de laringe. A făcut laringoscopii , computer tomograf și endoscopie . Laringele e curat , corzile vocale normale iar la endoscopie s a găsit reflux . Alte simptome au fost : nod în gat care a dispărut. Acum de câteva luni a apărut un zgomot la inghitire și au reapărut durerile ( care apar și dispar ).
Va cer părerea pt ca efectiv nu mai știu ce alte investigații se pot face pt a afla cauza acestor dureri care sunt foarte supărătoare și mi se pare ca iau amploare. Toți medicii au spus ca refluxul este cauza însă știți și dumneavoastră, ca medic , ne gândim la tot felul de patologii care încep sa afecteze psihicul. Când s a făcut laringoscopia ni s a spus ca aritenoizi sunt arși din cauza refluxului. Astăzi a început un tratament cu diclofenac duo și mydocalm.
Care credeți ca este cauza acestor dureri? Zgomotul de la ce ar fi putut sa apară?
Va mulțumesc mult și îmi cer scuze încă o data de deranj .
O zi buna .

3 răspunsuri

- 18 Apr 2016 17:22

Buna ziua , 
Sa fiu sincer ? Nu stiu !
Insa sotul dv a trecut " proba timpului "!
Daca era ceva neoplazic atunci oricine punea dg. Asa ca ......??

- 18 Apr 2016 17:29

Mulțumesc.  Ar putea fi o inflamație sau o depunere de calciul la osul hioid? 

- 7 Ian 2021 8:08

Buna ziua! De aproximativ trei zile ma confrunt cu niste zgomote care se aud din gât in momentul in care vreau sa înghit saliva. Efectiv simt ca imi pocnește sau se freacă cartilaje gâtului. Eu sunt suspect de sindrom Sjogren (am ochii, gura, gâtul, nasul uscate). Am impresia ca atunci cand înghit in sec se produce acest zgomot pe care il percep foarte puternic). Eu am mai discutat cu persoane care sufera de acest sindrom si cu toate ca sufera de aceste uscaciuni, nu se confrunta cu aceste pocnete. Va rog sa imi dați un sfat! Ce as putea face? Multumesc frumos! Cum ați rezolvat problema soțului? 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde