zgarietura pisica in timpul sarcinii

mihaela84 in 23 Iul 2014 15:42 Categorie Sarcina

Buna ziua! Sunt insarcinata in 16 saptamani si am fost zgariata de o pisica straina.Nu era agresiva, ba din contra, dar s-a speriat in momentul in care a vazut cainele din curte si atunci m-a zgariat; rana este mai mult superficiala dar tot a sangerat putin. Am dezinfectat imediat cu spirt. Din pacate nu cred ca era vaccinata, cel mai probabil fiind alungata de cineva. Mi-am facut testul torch in ianuarie cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata si am anticorpi atat pt toxoplasma cat si pt celelelate boli urmarite in acest test.
Va rog sa imi spuneti care sunt pericolele la care este expus bebelusul si ce anume trebuie sa fac.
Va multumesc!

1 răspuns

- 23 Iul 2014 22:10

Exista 2 boli diferite pe care le pot transmite pisicile:
- prima si cea de temut este intr-adevar toxoplasmoza, care este determinata de un parazit (T. Gondii). Acesta traieste in organismul pisicilor si se transmite prin contactul cu fecalele acestora sau cu litiera.
- cea de-a doua este asa numita boala ghearelor de pisica sau a zgarieturii de pisica. Aceasta este o boala infectioasa, cauzata de o bacterie Bartonella henselea, care se poate transmite prin zgarietura sau muscatura de pisica.  Aceasta infectie insa nu pune in pericol fatul. Simptomele sunt umflarea ganglionilor limfatici in vecinatatea zgarieturi, febra si o stare generala alterata asemeni starilor gripale.
Pentru a exclude totusi prezenta toxoplasmei puteti sa repetati doar anticorpii de tip IgM anti toxoplasma gondii.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde