Vreau să tai ața prepuț

Privitorul in 9 Aug 2014 22:22 Categorie Viata sexuala

Am o mică problemă..am ața neruptă-frenum,ață-..am încercat ușor cu lama,cu unghia s-o rup,a curs puțin sânge și am renunțat..Oare cum o pot îndepărta?Ce avantaje aș avea dacă aș tăia-o?pe**sul ar mai crește,măcar și cu câțiva mm?Sau dimpotrivă,ar afecta viața se*uală?Precizez că nu am un pe**s mare..Mulțumesc!

2 răspunsuri

- 10 Aug 2014 9:09

In primul rand "ata" se refera la frenum preputi sau fraul preputului, un tesut conjunctiv care leaga preputul de gland si nu la preput (pielea din jurulul glandului). Nu trebuie confundata ata sau fraul prepuputului cu fimoza in care este ingustat preputul.
Localizare frenum: http://www.mhs.hk/web/userfile/content/frenulum.jpg
"Ata" se afla localizata in partea posterioara a penisului, intre baza glandului si partea interioara a preputului. In momentul erectiei, preputul se trage in sus, antrenand in aceasta intindere si "ata". Puternic vascularizata, "ata" este foarte sensibila la excitatie si la intindere contribuind la senzatiile din timpul actului sexual.
Apoi sectionarea "atei" este indicata atunci cand este prezenta o afectiune care se numeste frenum breve (ata scurta) si doar daca aceasta provoca neplaceri, disconfort, pana la dureri in timpul actului sexual. In aceste cazuri, urologul poate recomanda frenotomia, o mica interventie chirurgicala prin care fraul este taiat. Operatia nu dureaza mai mult de 15 minute.
Aveti aici un exemplu de ata scurta: http://www.mhs.hk/web/userfile/content/short_frenulum-1.jpg
In rest nu exista absolut nici un motiv pentru care ar trebui sa sectionati aceasta "ata".
Pentru pielea din jurul glandului (preputul) la fel trebuie sa va adresati medicului urolog pentru o operatie care se numeste circumcizie.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde