virusl hpv

Balan Daniel in 11 Noi 2014 8:12 Categorie Boli cu transmitere sexuala

Buna dimineata, fosta iubita a fostului meu a fost descoperita cu hpv cu tulpini cu risc crescut si a fost operata de celulele alea si la biopsie a iesit cancer, daca am avut contact se*ual protejat cu prezervativ si mangaieri fara penetrare este obligatoriu sa fi luat si eu acest virus periculos.Eu am incheiat aceasta relatiei in februarie si in luna iunie am facut papanicolau si a iesit normal.Va rog sa.mi spuneti daca sa fac si o colposcopie sau sa repet papanicolau ca sufar de anxietate si nu pot sa dorm noaptea sa nu fac si eu cancer.Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac, vreau sa fac un copil cu noul meu iubit si dorim sa fim sanatosi si linistiti.

2 răspunsuri

- 11 Noi 2014 13:47

Buna ziua,
Atat timp cat rezultatul testului Papanicolau a fost normal atunci nu sunt motive de ingrijorare. Acest rezultat inseamna ca in momentul de fata nu exista leziuni la nivelul colului uterin si totul este in regula. Asa cum v-am mai explicat prin testul Papanicolau nu se depisteaza si prezenta virusului in organism. Pentru a depista HPV trebuie efectuata o analiza care se numeste genotipare ADN HPV. Colposcopia este modalitatea prin care medicul foloseşte o cameră specială pentru a putea analiza cu atenţie vulva, vaginul şi colul uterin. In cazul Dvs. nu aveti leziuni pe colul uterin iar aceasta investigatie nu este necesara.
Avand in vedere ca testul a fost negativ puteti avea copii fara nicio problema, iar testul il repetati anual pentru control.

- 11 Noi 2014 19:35

Multumesc de raspuns, sa inteleg ca nu o sa fiu infectata de acest virus daca au trecut 3 sau 4 luni de atunci? Daca era ceva iesea ceva la papanicolau? 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde