Virus C si sarcina

ilinca_ro in 23 Sep 2014 13:40 Categorie Boli infectioase

Buna ziua! Sunt o graviduta in 16 saptamani. La analizele obligatorii pentru sarcina din saptamana a 12-a mi-au iesit antiHCV pozitiv. Am crezut ca a cazut cerul pe mine. Am repetat analiza si a iesit tot pozitiv. Am facut chiar si viremia care a iesit 1457512 UI/mL, interval biologic de referinta NEDETECTABILA (Limita de detectie : 25 UI/ml) . Cu toate astea TGO este 31, TGP 39, Tymol 2, VSH 14. Credeti ca e vreo eroare? Ce efecte ar putea avea asupra sarcinii?Sunt disperata!!! Va multumesc anticipat!

3 răspunsuri

- 23 Sep 2014 21:56

Buna ziua,
Din pacate nu prea exista posibilitatea sa fie o eroare de laborator si avand in vedere incarcatura virala care este foarte mare exista foarte mari sanse ca infectia sa se transmita la fat. Din nefericire, nu exista masuri care sa previna transmiterea virusului de la mama la fat. 

- 23 Sep 2014 22:00

In afara de riscul de a transmite infectia in rest evolutia si dezvoltarea bebelusului nu este afectata de faptul ca Dvs. aveti acesta afectiune. Nu exista un risc mai crescut de malformatii, avort sau alte boli ale fatului. Nu apar complicatii la nastere sau imediat dupa din cauza infectiei. In schimb medicul ginecolog va poate recomanda nasterea prin cezariana pentru a scadea riscul de a transmite infectia la fat in timpul nasterii.

- 24 Sep 2014 8:41

Da, mi s-a spus sa nasc prin cezariana si oricum asa trebuia sa nasc avand in vedere ca prima sarcina a fost tot prin cezariana. Si ca nu am voie sa alaptez. Am mai auzit totusi ca fatul este protejat de placenta...

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde