Care este cauza aparitiei vergeturilor pe fese si coapse ?

cris in 29 Aug 2014 0:44 Categorie Afectiuni ale pielii

Buna ziua!
De putin timp am observat aparitia unor vergeturi (destul de multe) pe fese si coapse. Acestea nu sunt rosii dar nici albe,sunt mai deschise cam cu 2 nuante decat pielea mea. mentionez ca am 19 ani si nu am luat sau scazut in greutate mai mult de 1 kg in ultimul an. care ar putea fi cauza apritiei acestora si pot scapa intr un fel de ele?
multumesc pentru timpul acordat

1 răspuns

- 29 Aug 2014 9:44

Buna ziua,
Exista persoane cu o predispozitie pentru vergeturi, testutul conjunctiv este structurat genetic in asa fel incat sa se rupa foarte usor. Aparitia vergeturilor depinde de tipul de piele, daca pielea este elastica atunci nu exista riscul ca vergeturile sa apara.
Cremele impotriva vergeturilor nu vor face minuni, cel mult vor atenua aspectul vergeturilor insa pot fi folosite pentru a hidrata pielea si a preveni aparitia unor vergeturi noi.
Tratamentul eficient se face in cabinetul medicului dermatolog cu specializare in cosmetica si presupune eliminarea vergeturilor cu ajutorul laserului, peeling-ul chimic cu acid tricoracetic sau cu preparate pe baza de retinoizi.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde