Am intrat in contact cu o persoana cu hiv. Posibila o infectie cu hiv ?

vaslui in 1 Sep 2014 20:11 Categorie Boli infectioase

Buna seara!

In urma cu doua zile mi-am facut manechiura si m-am taiat putin curgandu-mi putin sange. Cam la o ora de la oprirea sangerarii am primit o vizita de la o persoana despre care am aflat ulterior ca ar avea virusul hiv. Persoana respectiva a servit un pahar cu apa, pe care eu ulterior l-am spalat (cam la doua minute dupa ce a terminat de baut) cu buretele cu detergent. Cred ca am tinut buretele in mana la care ma taiasem. Exista sanse pentru ceva rau?

Multumesc!

3 răspunsuri

- 1 Sep 2014 23:11

Buna seara,
Nu exista niciun risc de a va infecta cu virusul HIV dupa ce ati atins paharul respectiv. Virusul HIV este foarte sensibil in mediul extern, nu rezista foarte mult in contact cu aerul si mai ales nu rezista la spalare cu detergent. In plus Dvs nu ati intrat in contact cu sangele persoanei infectate, acesta fiind singura modalitate de a transmite infectia.

- 2 Sep 2014 18:15

Buna seara!
Deci pot sta linistita 100 %? Este nevoie sa imi fac vreun test? Sunt foarte speriata deorece am citit pe unele site-uri ca virusul poate rezista cateva ore in afara organismului,eu am spalat paharul cam la 2 minute dupa ce s-a baut din el. Taietura mea micuta nu a intrat in contact direct cu suprafata paharului, ci doar cu buretele, cu detergent si apa, poate doar apa cu detergent sa fi atins taietura.
M-am speriat si datorita faptului ca mi s-a inflamat putin gatul, la 2 zile dupa aceasta intamplare.
 
Multumesc pentru intelegere!

- 2 Sep 2014 23:06

Ca sa va linistiti puteti sa efectuati analize de laborator insa acestea sunt recomandate sa fie efectuate la aproximativ 6 luni de la contactul considerat a fi infectant. Din punctul meu de vedere nu cred ca exista motive de ingrijorare.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde