varicela la nou nascuti

maria matei in 12 Mar 2015 18:07 Categorie Bolile copilariei

Buna ziua....as avea si eu cateva intrebari, va rog...sunt disperata.....am un baietel de 4 anisori care acum are varicela( e a 5 zi)....probblema e ca azi noapte a facut febra si a inceput sa tuseasca urat tare....oare pot sa-i dau ceva sirop pt tuse acum, cu varicela??
Alta problema e ca eu sunt pe punctul de a naste al 2-lea copilas...si stau acum cu o frica imensa....ce o sa se intample cu bebe, daca fratiorul lui este acum cu varicela??? cum sa vin cu el acasa? e vreun pericol sa faca si bebe, ca am auzit o mie de teorii....si colac peste pupaza, nici sotul nu a avut, deci probabil peste vreo saptamana, urmeaza el.....ce ma fac cu un nou nascut si atatia ""bolnavi"de varicela in jurul lui? trebuie sa-i trimit pe cei 2 de acasa, ii mut la bunici??? ce fac? ajutati-ma va rog.....multumesc

4 răspunsuri

- 13 Mar 2015 1:12

Buna ziua,
Cel mai important lucru este daca Dvs. ati avut varicela deoarece in momentul de fata sunteti singura care ii poate transmite infectia, iar acest lucru intr-adevar este periculos.
In rest pana se naste bebe probabil va mai trece o saptamana si baiatului deja i se vor usca leziunile de pe piele astfel incat sa nu mai fie contagios. Tusea este un semn ca este prezenta pneumonia variceloasa. Ar fi indicat sa fie consultat de catre un medic infectionist pentru a putea stabili daca este cazul de internare.
Legat de riscul sotului de a face varicela, uneori adultii chiar daca nu au facut boala in copilarie totusi organismul a fabricat anticorpi si ii protejeaza ulterior. Sotul poate sa efectueze o analiza din sange prin care se determina anticorpii antivirus varicelo-zosterian (igA, igM si IgG). Daca IgG este pozitiv atunci inseamna ca are anticorpi si este protejat. Daca este negativ atunci se poate vaccina (Varilix).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde