Valori normale?

Tronaru codruta in 2 Mar 2015 10:48

Am tot reptatat hemoleucograma si rezultatele nu prea se incadreaza deloc in valorile de referinta.
WBC 11.85 + ref(3-10)
RBC 3.64 - ref(3.8-5.5)
HCT 33 - ref(36-56)
MPV 10.8 + ref(5-10)
NEUT# 8.0 + ref(1.8-7.20)
MONO# 1.05 + ref(0.00-0.90)
NEUT% 74.3 + ref (34-71)
LYMPH% 15.6 - ref(19-50)

Va rog mult sa-mi spuneti daca sunt in regula sau trebuie sa investighez cauza acestor valori.Precizez ca am 25 de ani. Va multumesc

1 răspuns

- 2 Mar 2015 11:37

Buna ziua,
Analizele de laborator evidentiaza prezenta unei leucocitoze (leucocite WBC crescute) cu neutrofilie (neutrofile crescute). Aceste modificari apar de obicei atunci cand in organism este prezenta sau a fost o infectie bacteriana. Cel mai probabil ati fost sau sunteti racita. De asemenea eritrocitele (RBC) si hematocritul (HCT) sunt scazute probabil tot in contextul bolii infectioase. Daca hemoglobina si fierul(sideremia) sunt normale atunci nu este necesar sa luati suplimente pe baza de fier.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde