Vaccin Ror

Cerasela in 16 Sep 2015 14:25 Categorie Sarcina

Buna ziua,
Pe 13 iulie am facut vaccinul Ror. Intrebarea mea este : cat timp trebuie sa astept pentru a incerca sa raman gravida. Mie mi s a spus ca dupa 3 lu i totul este ok. Dar am citit tot felul de pareri-1 luna , 3 luni 6 luni. Sunt total confuza. Noi ne dorim foarte mult un bebe dar vrem ca totul sa fie in ordine.

Aici vorbim de un risc din cauza vaccinului sau despre riscul contactarii bolii fara a fi imunizata.

Multumesc mult,

4 răspunsuri

- 17 Sep 2015 9:09

Dupa ce am citi intrebarea imi cam crescuse tensiunea deorece imi puneam intrebarea : de ce oare nu ati citit prospectul ?
M -am documentat un pic si TA a revenit la normal !
In prospectele din Romanica : (GSK producatorul Priorix) recomanda pauza 3 luni = ok
Insa  pe ACIP - Comitetul consultativ privind practicile de imunizare (The Advisory Committee on Immunization Practices ) surprize ... surprize ... = 28 zile ! asta ptr. America de Nord
Ajutati -ma , unde ati gasit 6 luni ? ( ca sa meniul complet !)
Asadar respectam termenul din prospectul din Romanica din ratiuni ..... ? !
Pauza dupa vaccinare e necesara ptr. ca organismul dv sa produca anticorpi . Viitorul copil (in cazul in care dv ati fi expusa accidental la virusul salbatic  in timpul sarcini si neavind anticorpi ) ar avea riscuri majore teratogene .  
Daca sunteti vaccinata din greseala sau nu stiati ca sunteti insarcinata riscul pe studii ar fi "  0%, cu un risc teoretic maxim de 1,6%, bazat pe 95% limite de incredere " .
Ajuta sau v -am incurcat de tot  ?
Va rog discutati si cu ginecologul care va supravegheaza sarcina , chiar as fi curios ce va spune .

- 17 Sep 2015 11:27

Multumesc mult pentru raspuns. Eu locuiesc in Germania si dupa vaccinare asistenata mi-a spus ca e recomandat 3 luni pauza pana la prima incercare de a concepe un bebe...dar 4-6 saptamani sunt suficiente. Si n am inteles nimic concret pentru ca nu mi a spus motivatia pentru care trebuie sa astept. Ajung acasa prietenul meu cauta pe Robert Kuch Institut si gaseste 1 luna. In Romania  am gasit 3 luni iar in Italia am gasit cele mai diversificate informatii variind de la 1 si pana la 6 luni.Dar nicaieri nu era precizat motivul asteptarii( m am gandit ca acesta ar trebui sa fie dar aveam nevoie de parerea unui specialist). Inca nu sunt insarcinata dar in octombrie expira cele 3 luni si vroiam sa fiu sigura ca este ok.
Multumesc inca o data pentru raspuns. 

- 17 Sep 2015 12:40

Vielen Dank für Ihre Erklärung!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde