vaccin BCG

mellanie in 15 Apr 2015 13:03 Categorie Boli infectioase

Buna ziua,
As dori sa stiu daca vaccinul BCG facut la nastere ofera protectie impotriva tuberculozei ?
M-am uitat pe fisa de vaccinuri si am vazut ca l-am facut la nastere, insa nu si in clasa a VIII a, stiam ca se face un rapel. La mine apare doar la nastere ca fiind facut.
De asemenea, am observat ca pe brat nu am o cicatrice asa cum are, de exemplu, mama mea, destul de mare ci apare ceva mic, 2 mm ca o cicatrice, dar nu asa rotunda si stelata cu au rudele mele. Poate depinde de tehnica de vaccinare ? Sau inseamna ca nu si-a facut efectul?
Multumesc anticipiat!

3 răspunsuri

- 15 Apr 2015 22:35

Buna ziua,
Vaccinul BCG se administreaza intr-o aingura doza la nastere. De obicei aceasta doza este suficienta pentru a determina formarea anticorpilor impotriva tuberculozei, care protejeaza in perioada copilariei si ulterior la varsta adulta. La scoala ulterior se efectueaza un test cutanat care depisteaza daca organismul este sau nu protejat impotriva infectiei.
In trecut modul de admnistrare a vaccinului era cu totul diferit si din aceasta cauza aparea o cicatrice de dimensiune mai mare.

- 16 Apr 2015 8:26

Deci sa inteleg ca daca nu a mai fost facut rapel, in clasa a VIII a,  inseamna ca eram protejata si nu a mai fost nevoie de a doua doza?
Va multumesc frumos!

- 16 Apr 2015 10:27

Revaccinarea BCG nu se mai efectueaza in tara noastra incepand din anul 1995, deoarece nu a fost confirmata utilitatea acesteia.
 
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde