Urinez greu si incet dupa uretroscopie

orizont_20 in 29 Aug 2014 9:10 Categorie Boli renale

Buna ziua, ma numesc Viorel si am 42 de ani.
In urma cu doua saptamani si jumatate (in data de 12.08.2014)am avut o interventie chirurgicala pentru eliminarea a doi calculi renali de la rinichiul stang, prin uretroscopie. Datorita unei ingustari de canal pe partea stanga si a pietrelor relativ mari (4, 5 si 5 mm), acestea nu puteau trece si a fost nevoie de aceasta intervetie care a durat 1 ora, anestezia fiind locala.(injectie in coloana)
Mentionez faptul ca timp de 8 zile am urinat, mai ales dimineata sange sau urina foarte colorata si am eliminat striuri si mici cheaguri de sange. In toata aceasta perioada si in prezent au fost consumate cca 2, 5 L de lichide( apa si ceaiuri). Acum aceasta problema a disparut, in schimb am ramas cu alta problema, aceea ca urinez greu, uneori avand nevoie de cateva secunde pana incep a urina. Nu am usturimi doar mici dureri in partea de jos a abdomenului si disconfortul ca urinez greu si incet.
Va multumesc pentru intelegere si va rog sa-mi comunicati daca sunt normale aceste probleme, sau daca nu ce trebuie sa fac in continuare.
Cu respect, Viorel

5 răspunsuri

- 29 Aug 2014 9:50

Buna ziua,
Dupa interventia de eliminare a calculilor este normal sa se produca o sangerare ca se va elimina prin intermediul urinii.
In momentul de fata consumati aceeasi cantitate de lichide si nu reusiti sa urinati? Simtiti ca vezica urinara este plina dar totusi nu puteti sa eliminati urina? Jetul urinar este diminuat?

- 29 Aug 2014 16:07

Va multumesc pentru raspuns si mentionez in continuare ca urinez greu iar jetul urinar este diminuat, depunand ceva efort atunci cand urinez. Referitor la cantitatea de lichide consumata aceasta este la fel cca 2,5L. Mentionez ca lichidele sunt eliminate dar greu. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra in continuare.
Cu stima, Viorel

- 29 Aug 2014 16:28

Trebuie sa mergeti la un control urologic pentru a stabili exact cauza acestor urinari cu dificultate. Este posibil sa fie un obstracol, poate o pietricica blocata sau o afectiune a prostatei, glanda ce inconjoara uretra si care la fel poate bloca eliminarea urinii.
Nu este recomandat sa amanati momentul prezentarii la medic deoarece daca urina nu este eliminata atunci exista riscul de a dezvolta o infectie urinara, iar staza urinara in cantitate mare poate afecta tesutul renal ajungandu-se chiar la insuficienta renala.

- 30 Aug 2014 9:22

Am crezut ca in urma unei astfel de interventii este normal sa am problemele mai sus descrise, dar vad ca uneori pot aparea unele complicatii, asa ca ma voi prezenta la un specialist pentru un nou control urologic. Va multumesc pentru raspunsuri si sfaturile acordate.
Cu stima, Viorel.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde