urinez brun

daniel in 10 Iun 2014 18:57 Categorie Diverse

scuze vroiam sa vad daca functioneaza sa trimit mesajul la dv.am o problema acum 3 saptamani am facut operatie la rinchi cu laser-ul pentru a-mi scoate 2 pietri,problema este ca astazi dupa atata timp m-am urinat brun adica cum urinam dupa cateva zile dupa operatie,nu inteleg ce se intamplase poate sa fie ca ieri am stat toata ziua desbracat la plaja la umbra numai sotia la soare :) si se poate sa fi racit cumva sau ce se poate sa fie ca ma speriat chestia asta dupa atata timp,astept un rasp multumesc anticipat

3 răspunsuri

- 10 Iun 2014 21:04

Urina bruna (inchisa la culoare) poate fi datorita faptul ca este foarte concentrata ( daca nu ati consumat suficiente lichide) sau dupa consumul unor medicamente ( antinevralgice, tetraciclina, albastru de metilen, etc.). Atunci cand se elimina un calcul determina o sangerare care va duce la prezenta sangelui in urina ( urina are o culoare rosie murdara). Iar in bolile de ficat cu icter (coloratia galbena a pielii), bila trecand in sange se elimina prin urina producand o culoare bruna-negricioasa (ca berea neagra). Si o serie de alimente ca: sfecla, varza rosie, bomboanele colorate, etc. pot sa modifice culoarea normala a urinei. 
Va recomand sa efectuati un sumar de urina, proba addis si o urocultura ( din urina) + hemoleucograma, vsh, fibrinogen, PCR, uree, creatinina, acid uric, TGO, TGO, bilirubina directa, indirecta, totala ( din sange). In functie de rezultatul acestor investigatii se va stabili cu certitudine cauza acestei modificari de culoare a urinii.
Sau puteti sa va luati un bilet de trimitere de la medicul de familie si sa va adresati medicului care v-a facut operatia la rinichi pentru investigatii de laborator si o ecografie.

- 10 Iun 2014 21:15

multumesc frumos ptr ajutor,chiar acum am urinat si am observat ca,culoarea sa schimbat in galbem-portocaliu,si va rog sa nu credeti ca o spun ptr ca ati zis dv de analize  dar chiar asa este acum va intreb daca este spre bine schimbarea aceasta,am urinat acum 3 ore culoare care ati mentionat dv rosie murdara,iar acum este cum am specificat mai sus,vreau sa stiu e spre bn sa nu ,astept raspuns,multumesc anticipat !.

- 10 Iun 2014 21:49

Daca aceasta culoare (rosie - murdara) persista mai mult timp, atunci trebuie sa consultati un medic si sa faceti analizele pe care vi le-am recomandat. Faptul ca urina si-a schimbat culoarea, inseamna o ameliorare insa abia in momentul in care culoarea urinii revine la normal (galben deschis) puteti sa stati linistit. Insa nu strica sa faceti macar un sumar de urina si o urocultura de control.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde