Unghie invinetita(albastra)

Anonimus30 in 24 Aug 2014 21:34 Categorie Diverse

Buna ! Acum 2 zile am suferit un accident . Mai exact mi-a cazut un sertar de lemn peste picior . Unghia de la degetul mare s-a albastrit si a inceput sa ma doara. Pana acum m-a durut in continuu , facand somnul imposibil . Am folosit un gel numit "A" facut din plane naturale care nu prea a ajutat. Ce ar trebui sa fac avand in vedere ca incepe sa mi se formeze un fel de pungulita cu sange chiar langa cuticule ?

1 răspuns

- 24 Aug 2014 21:58

Din cauza traumatismului s-a format un hematom (acumulare de sange) sub unghie care face presiune asupra partilor moi ale degetului determinand aparitia durerii. In momentul in care o sa se produca o compresiune de nerv din cauza hematomului atunci va aparea si senzatia de amorteala.
Puteti sa luati Nurofen si Algocalmin pentru durere. Pentru a se reduce inflamatia puteti pune gheata. 
Exista 2 variante pentru a elimina sangele acumulat sub unghie: fie mergeti la medic dermatolog care sub anestezie locala va indeparta unghia respectiva, care oricum va cadea sau daca aveti suficient curaj puteti gauri unghia in dreptul hematomului cu ajutorul unui ac incalzit in flacara si in acest fel se va elimina sangele respectiv.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde