Uretrita, test HIV

eduuard in 7 Aug 2014 11:25 Categorie HIV

buna ziua!In urma cu 5 luni jumatate am avut un contact se*ual neprotejat de unde m-am ales cu o uretrita! am mers la urologie Regina Maria Bucuresti unde mi s-a efectuat un set de analize ! urocultura ,secretie uretrala, analize de sange! (mi s-a dat tratament pentru uretrita am scapat de aceea afectiune). acolo am efectuat si un test hiv "electrochemiluminiscenta, cobas e601 roche" mi s-a spus ca este foarte exact (testarea a fost efectuata dupa 10 saptamani de la contactul se*ual) testul a iesit Negativ!
Sunt putin paranoic din cauza ca am intrat pe diverse forumuri si am citit ca testul hiv este concludent abia dupa nu stiu cate luni!
au trecut 5 luni jumatate aproximativ de atunci ..eu n-am avut nici un sintom specific hiv , nu raceala nu nimic..insa sunt speriat de ce am citit!
Am intrat sa ma documentez pentru ca noua mea prietena a facut o rujeola in urma unui contact se*ual oral si imi era tare frica ca aceea rujeola este din vina mea! ( imi cer mii de scuze pentru exprimare , insa sunt putin agitat ) multumesc din suflet!

12 răspunsuri

- 7 Aug 2014 11:32

rujeola a aparut cam la 5 zile de la contactul sexual oral!

- 7 Aug 2014 11:46

Rujeola este o boala infectioasa contagioasa care se transmite pe calea aerului si prin intermediul secretiilor nazale de catre persoana care prezinta aceasta boala. Doar in cazul in care si Dvs. aveati rujeola puteati sa ii transmiteti boala, altfel cu siguranta a luat-o de la vre-un copilas cu rujeola.
Testul HIV prin metoda imunochimica cu detectie prin electrochemiluminiscenta (ECLIA) este un test de generatia a 4-a care combina detectia anticorpilor produsi de organism impotriva HIV cu cea a antigenului ( antigenul este reprezentat de virusul HIV). 
Prin detectia simultana a antigenului si anticorpilor acest test are o sensibilitate mai mare in faza precoce de seroconversie, perioada in care abia se formeaza anticorpii.
Cu toate acestea momentul in care ati fost testat era ceea ce medicii numesc fereastra serologica” (6-12 saptamani de la contactul infectant), adica o perioada cand HIV se gaseste in sange si celelalte produse, dar anticorpii nu au aparut inca.
Pentru a exclude totusi o infectie cu virusul HIV, ar fi indicat sa repetati totusi testul. 

- 7 Aug 2014 14:26

ma gandeam ca in caz de infectare la 10 saptamani deja sa apara o parte din anticorpi , este posibil ca pana in 10 saptamani sa nu apara nimic si in urmatoarele 2 sa apara?
o sa merg sa-mi refac testul saptamana viitoare! , trebuie sa-mi revin emotional si cred ca e singura cale .aceea sa-mi refac testul sa vad eu negru pe alb NEGATIV ...dupa 5 luni jumate!
pe mine m-a terminat psihic internetul! am citit tot felul de mesaje/citate de la diferite persoanaje ! sper sa fie bine
multumesc din suflet! o zi superba

- 7 Aug 2014 22:29

Nu este cazul sa va speriati citind tot felul de informatii de pe internet. Un nou test negativ va stabili clar daca sunteti sau nu infectat, dar mai mult ca sigur nu este cazul. Multa sanatate va doresc si sa aveti un rezultat negativ!

- 8 Aug 2014 9:26

multumesc din suflet pentru sfat!
Acum am venit de la analize , in dimineata aceasta am recoltat probe de sange pentru testul hiv 1+2 la MEDAS 
,luni- marti imi dosesc rezultatele....am putine emotii! 
o zi superba va doresc!

- 8 Aug 2014 9:27

sosesc*

- 8 Aug 2014 9:29

vroiam sa va intreb daca influenteaza cu ceva....am baut un pahar de vin ieri pe la ora 12:00 !
au trecut cam 20 de ore pana dimineata...

- 8 Aug 2014 11:48

Buna ziua,
Cu placere! Stati linistit ca nu influenteaza alcoolul testul pentru HIV.
Va rog sa ma anuntati cand primiti rezultatul.

- 11 Aug 2014 8:34

Buna dimineata,
astazi mi-a sosit rezultatul (acum 1 minut l.am aflat)...sunt cel mai fercit, am avut o saptamana de cosmar...va multumesc din suflet pentru tot! sa va dea Dumnezeu sanatate dumneavoastra si familiei ! o zi frumoasa va doresc!

MUNOLOGIE

ANALIZE

REZULTATE

INTERVAL BIOLOGIC DE REFERINTA / UM

Anticorpi anti-HIV (1+2) screening (PS-03-01-T5)

NEGATIV

NEGATIV
NOTA:Acest test este efectuat printr-o metoda calitativa imunocromatografica.

- 11 Aug 2014 8:35

deci dupa 5 luni si un pic...pot sa stau linistit?...pot sa inchei acest subiect din viata mea?
 

- 11 Aug 2014 9:59

Buna ziua,
Rezultatul este negativ, nu sunteti infectat cu virusul HIV deci puteti sa stati linistit si sa nu mai faceti tot felul de ganduri. Ma bucur ca totul este in regula si ca puteti sa treceti peste acest moment stresant din viata Dvs.
Va doresc multa sanatate!

- 7 Oct 2014 21:06

Buna eduard si eu trec prin ceea ce treci tu in momentu acesta si sunt foarte speriat... :((((((((

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde