ulcer bulbar anterior perforat

elena1971 in 5 Iul 2014 17:19 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,

Sotul meu in varsta de 45 de ani a fost operat acum 2 saptamani, cu acest diagnostic (ulcer bulbar anterior perforat), a iesit din spital acum 1 saptamana si este sub tratament medicamentos:

no-spa
nolpaza
debridat
maalox

La iesirea din spital nu i s-a recomandat nici un regim alimentar; bea apa in jur de 1 l pe zi, mananca foarte putin, carne fiarta slaba (pui, peste, vita), supe de legume.

Insa se simte foarte balonat, vomita dupa fiecare masa, noaptea, si este foarte slabit. Nu stiu cum sa procedez si daca este bine ca bea atata apa. Se va duce la control saptamana viitoare cand a fost programat, insa pana atunci poate ma puteti ajuta cu un sfat.

Va multumesc din suflet,
Elena

1 răspuns

- 5 Iul 2014 17:49

Imi puteti spune de pe biletul de externare cateva detalii despre tipul de interventie chirurgicala?
In urma interventiei chirurgicale stomacul i-a fost redua in dimensiuni, cel mai probabil i-a ramas doar o treime din stomac. Estr foarte important ca mesele in primul rand sa fie dese si cu mancare in cantitate redusa avand in vedere volumul micsorat al stomacului. De fiecare data cand mananca in exces apar varsaturile. Apoi din punct de vedere al alimentelor permise: carne slaba (pui sau peste), legume fierte sau la cuptor, supe, ciorbe. Nu sunt permise mancarurile grase, prajelile, rantasurile, carnea tocata ( carnea de porc). Consumul de apa nu e o problema, doar sa nu fie inainte sau in timpul mesei pentru ca umple stomacul si nu mai ramane loc pt alimente.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde