tuse persistenta

fratila cristina in 30 Aug 2014 19:52 Categorie Boli ale sistemului respirator

buna seara.am si eu un baietel de 10 ani care are o tuse persistenta.mentionez ca urmeaza tratament cu singulair de 3 ani pt ca mi s-a spus ca e usor alergic.pe perioada de vara facem pauza si in toamna reluam tratamentul.l-am operat de apendicita in iunie si cam la 2-3 sapt dupa tusea i s-a accentuat si acum e si mai deasa.e ceva enervant,tuseste scurt dar de fff multe ori la intervale de timp.uneori are si secretii pe care le scuipa,nu sunt colorate doar ca ele sunt.a luat trat cu antibiotice,acum a inceput singulairul dar nu mi se pare nici o ameliorare.seara in somn nu tuseste deloc.l-am dus la piscina cu apa sarata si am observat ca in apa tusea se stopa sau tusea ff putin.ce as putea sa fc?unde sa merg cu el pt un trat corespunzator?

1 răspuns

- 31 Aug 2014 0:00

Buna seara,
Trebuie sa mergeti cu baiatul la medicul pneumolog pentru reevaluarea astmului bronsic si tratamentul corescpunzator. Conform descrierii Dvs. simptomele astmului nu sunt controlate de catre tratament si din acest motiv apare tusea si secretiile respectiv.
In plus va recomand sa va adresati si unui medic gastroenterolog pentru ca de foarte multe ori simptomele astmului bronsic sunt agravate de catre o afectiune care se numeste refluxul gastro-esofagian. In boala de reflux gastroesofagian, sucul gastric din stomac se intoarce la nivelul esofagului putand ajunge inclusiv la nivelul cailor respiratorii producand iritatie bronsica.
Va recomand pentru ameliorarea simptomelor, pe langa tratament, sa mergeti impreuna cu baiatul la salina si la bai cu apa sarata ( ex: Slanic Prahova)

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde