Tuse cu sange

marris02 in 25 Mar 2016 19:28 Categorie Boli ale sistemului respirator

Buna ziua,am si eu mai multe probleme de ceva timp...si parca nu se mai termina..O s-o iau in ordine cronologica...acum vreo 4-5 ani am fost bolnava de tuberculoza (caverne) , am stat 2 luni in spital si am urmat intreg tratamentul,dupa care am facut acele controale si totul a iesit ok,la fel si la cel de dupa 1 an. Acum,eu sunt in Anglia,inainte sa vin aici,acum vreo 5 luni,am fost foarte racita si am ramas cu o tuse vreo saptamana,din cauza careia aveam un fel de junghi la plamanul stang (cel care fusese afectat de tbc)..dupa o perioada,in jur de 2 sapt, totul a revenit la normal,am ramas doar cu un fel de intepatura la efort intre umarul stang si gat.Acum,de 3 zile,am stat la pat cu febra,frisoane,dureri de ochi,muschi,oase. La inceput am crezut ca este gripa,dar febra a incetat si acum am ramas iarasi cu o tuse ingrozitoare cu sange,nu pot sa spun sigur daca sangele este din plamani sau din gat(dar am din nou acea durere in stanga si intepatura din umar a devenit dureroasa). Pt ca mi-au iesit si pe cerul gurii niste pete rosii si ma ustura si gatul foarte rau,nu stiu din ce motiv , nu am mai avut asa ceva niciodata.Ideea e ca e din ce in ce mai mult si nu stiu ce sa fac,m-am gandit sa mai astept o saptamana,daca nu se imbunatateste starea o sa merg in tara pentru analize. Pentru ca sunt plecata si nu-mi permit sa ma plimb pe drumuri..As vrea sa stiu in primul rand daca ma pot gandi la o recidiva tbc? e primul lucru care imi vine in minte si deja am inceput de depresie..

1 răspuns

- 25 Mar 2016 21:15

Buna seara ,
O recidiva a TBC ului pulmonar poate fi exclusa in mare majoritate a cazurilor printr - o simpla radiografie pulmonara .
Doar in cazuri mai deosebite cind radiografia nu e concludenta se apeleaza la alte investigatii complementare recomandate de un medic pneumolog .
 

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde