Tremur picior

uta in 30 Sep 2014 12:19 Categorie Neurologie

Buna ziua,
de cateva luni imi tremura doar piciorul drept si doar cand stau asezata. Am facut RMN cranian si alte analize (de sange, ecografii, EKG) dar nu s-a evidentiat nici o problema specifica. Fac tratament cu Sermion, Carvedilol, Atacand, Magne B6 si Tertensif dar nu s-a imbunatatit starea. La RMN nu s-a gasit nimic. Nu este Parkinson. Medicul de familie nu stie unde sa ma mai trimita pentru a afla ce se intampla.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. La ce specialist sa apelez sau ce medicament sa iau?
Multumesc anticipat.

1 răspuns

- 3 Oct 2014 10:42

Buna ziua,
Tremorul de repaus poate apare in cazul hipertiroidiei si atunci ar trebui sa consultati un medic endocrinolog pentru a stabili daca nu este cazul de o hiperfunctie tiroidiana.
Intr-o afectiune numita distonie tremorul este determinat de contracții musculare involuntare care provoca mișcări de răsucire și repetitive și / sau posturi dureroase și anormale sau poziții, cum ar fi răsucirea gâtului (torticolis) sau scriitor crampe. Tremor distonic poate afecta orice muschi din corp si este vazut cel mai adesea atunci când pacientul este într-o anumită poziție sau se mișcă un anumit fel.
O alta afectiune care determina tremor este neuropatie periferică (afectiunea nervilor periferice) poate să apară atunci când nervii care furnizează muschii corpului sunt traumatizat de prejudiciu, boală (ex diabet zaharat).
Mai exista o afectiune care se manifesta cu tremor si anume Coreea Huntington insa aceasta este o afectiune rara si trebuie efectuate analize genetice pentru stabili diagnosticul.
Deci din punctul meu de vedere neurologul ar fi terbuit sa continue cu investigatiile pentru a stabili cauza exacta a tremorului pentru ca mai sunt si alte boli in afara de Parkinson.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde