tratament IVF

Carmen P in 2 Mai 2015 23:30 Categorie Infertilitatea

Bună seara , sunt la primul ciclu de IVF , am avut 2 embrioni transferați în ziua a 3 a. În ziua 11 a la sfatul embriologistului am făcut test de sarcina care a ieșit negativ. Astăzi sunt în a 12 a zi și am dureri ca la menstruație , sângerez dar nu așa de mult ca de obicei . Am sunat la clinica și doctorul a zis să stau liniștită și sa îmi iau în continuare tratamentul ( cyclogest vag**al ) iar în a 14 a zi dupa transfer sa mai fac un test de sarcina. Va rog sa mă ajutați sa îmi spuneți dacă mai sunt șanse ca sa fiu însărcinată chiar dacă am aceste simptome.
Va mulțumesc frumos.

2 răspunsuri

- 3 Mai 2015 10:29

Buna ziua,
Simptomele pe care le prezentati pot fi sugestive pentru implantarea sarcinii (prinderea) dar in acelasi timp poate fi menstruatia. Trebuie sa aveti răbdare si sa repetati testele de sarcina deoarece din pacate deocamdata este prea devreme pentru a stabili cu certitudine daca sunteti însărcinată iar simptomele pe care le prezentati pot fi înselătoare. Testele de sarcina se pozitiveaza abia la 3-4 saptamani de la implantată. Pentru a obtine un rezultat mai sigur puteti efectua dozarea HCG total din sânge iar daca valoarea este crescută atunci inseamna ca sunteti însărcinată.

- 3 Mai 2015 14:55

Vă mulțumesc din tot sufletul pentru sfatul dumneavoastră. Am observat ca astăzi a 13 a zi sângerarea e mai abundenta însă nu mă mai am crampe și nici sânii nu mai mă dor. O sa fac mâine testul de sarcina. Este posibil având transferați 2 embrioni ( unul de 7 iar celalat de 9 celule) este vreo șansă ca măcar unul din ei sa mai fie în burtica mea? Va mulțumesc
cu respect,  Carmen

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde