TRATAMENT COPIL AGITAT

MAMA in 26 Iun 2014 8:05 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua!
Sunt mama unui baiat de 6 ani si 7 luni care este foarte agitat si nervos.Mi-a recomandat medical sa-i dau stressmanagement si capsule de roinita, timp de 2 luni, 2/zi, credit ca este bun tratamentul pentru varsta lui?

3 răspunsuri

- 26 Iun 2014 8:11

Copilul mai are si alte simptome precum:
- incapacitate de concentrare
- dificultăţi de focalizare a atenţiei
- probleme de conduită şi purtare în timpul orelor de curs

- 26 Iun 2014 8:23

Nu, este atent la ceea ce spunem, este foarte destept si prinde imediat orice poezie, litera, etc, doar ca nu sta cuminte, trebuie sa faca intruna ceva si se plictiseste repede de orice. Nu este inca la scoala, de la toamna va merge, insa se cearta cu toti copii, este foarte agitat si nervos.Nu asculta nimic din ceea ce îi spunem, se inerveaya foarte repede si face cum vrea el.Este agitat si noaptea, se foieste si nu are un somn linistitor si nu are nici pofta de mancare, are doar 20 kg.

- 26 Iun 2014 8:34

Atunci este posibil ca suplimentarea cu vitamine din Stressmanagement sa il agite si mai mult. Pentru inceput eu v-as recomanda un preparat pe baza de plante care sa il linisteasca cum este Sedeprilul (extract de musetel,extract de melisa, extract de tei) 5ml sirop(1 lingurita) de 2 ori pe zi; Pentru imbunatatirea calitatii somnului se administreaza seara,cu 30 de minute inainte de culcare.
Se vor inlatura toti factorii din mediu care pot distrage atentia ( TV, calculator, telefoane,tablete). Trebuie exclusi salicilatii, colorantii, conservantii precum monoglutamatul sodic si aromele artificiale din alimentatie, cofeina, bauturile racoritoare carbogazoase.
Insa este posibil sa va confruntati cu o tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si sa fie nevoie psihoterapie si un tratament medicamentos. De obicei se recomanda un consult fie psihologic sau la un medic specialist in psihiatrie pediatrica pentru ca aceste simptome se agraveaza cu timpul.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde