transaminaze crescute

stefy in 6 Aug 2014 13:41 Categorie Diverse

buna ziua! am si eu o intrebare. ce poate avea fetita mea in varsta de 16 ani ,daca rez analizelor sunt normale e doar Ca seric ionic este 3,4 mg/dl si limitele sunt 3,6-5,apoi ALT-TGP ESTE 203 UI/Liar lim este 9-32, AST-TGO 117 UI/L lim intre 23-94, VSH 40 mm/1h lim intre 3-15.Virus hepatita B si C negativ,hemoleucograma perfecta. Mentionez ca a luat hepato protectoare ca hepaid,esentiale silimarina dar pe perioade scurte si nu i au scazut iar in urma tratamentului cu cefort si gentamicina injectabila pe care l a facut acum trei luni pt o sinuzita la maxilar i scazuse ALT-TGP la 50.Ecografia este normala nu este nici o modificare a ficatului

1 răspuns

- 6 Aug 2014 15:31

Avand in vedere varsta ar fi trebuit sa se faca analize pentru hepatita A, care de foarte multe ori poate fi asimptomatica. O alta cauza de crestere a transaminazelor este datorita administrarii de medicamente hepatotoxice, care afecteaza ficatul. In plus nu trebuie exclusa posibilitatea de a fi o eroare de laborator si in aceste conditii trebuie repetate analizele la un alt laborator.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde