tensiune oculara

m4riuk in 6 Feb 2015 14:18 Categorie Oftalmologie

Buna ziua,

Am facut astazi un consult oftalmologic deoarece ma tot deranjeaza ochii. Port ochelari de 2 ani. Am astigmatism miopic cu dioptrii de -1.25 si -1.75. Seara imi simt ochii foarte obositi si ma ustura si parca ma dor ,uneori se si inrosesc. Nu petrec mult timp la calculator...poate doar telefonul il folosesc mai des. Problema mea ar fi tensiunea oculara care a iesit 23 pe un ochi si 28 pe celalalt ochi. Mentionez ca am doar 23 de ani si sunt insarcinata in 4 luni jumatate. Oare sarcina poate influenta tensiunea asta oculara ? Este ceva grav ? Ce ar fi de facut in continuare ?
Multumesc !

1 răspuns

- 6 Feb 2015 19:19

Buna ziua,
 Avand in vedere ca exista o diferenta destul de mare intre cei doi ochi, acesta diferenta de tensiune intre cei doi ochi de minim 3 mmHg sau chiar mai mult este specifica glaucomului.
Medicul oftalmolog de obicei masoara tensiunea intraoculara in scopul depistarii precoce a glaucomului cu unghi deschis sau a cauzelor secundare care determina aparitia glaucomului. Masuratorile se vor face pentru ambii ochi, de cel putin 2-3 ori. Deoarece tensiunea intraoculara poate varia de ora la ora, masuratorile se vor efectueaza in diferite momente ale zilei (de exemplu, dimineata si seara). Sansele instalarii glaucomului primar cu unghi deschis sunt crescute in cazul in care presiunea intraoculara este in continua crestere. In concluzie sunt necesare mai multe determinari ale tensiunii oculare pentru a putea stabili diagnosticul si ulterior pentru a urma un tratament corespunzator.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde