tatal meu a fost operat diverticuloza si polipi hiperplazici

Madalina in 30 Iun 2014 19:38 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
In urma unei colonoscpii,tatal meu,in varsta de 78 de ani,a fost diagnosticat cu diverticuloza si polipi hiperplazici.In data de 12.06 2014 a fost operat deoarece unul dintre diverticuli s-a rupt provocandu-i scaune cu sange.Cu aceasta ocazie i-a fost sectionat intestinul si o parte a acestuia a fost redirectionata in partea lateral stanga a abdomenului pentru evacuare,urmand a fi refacut dupa 6-8 luni de la operatie.
Dupa 3 zile de la externare,tatal meu a fost reinternat cu febra 39.5 din cauza unei bronsite.Cu aceasta ocazie s-a constatat ca este foarte anemic,drept pentru care a primit (pe langa tratamentul cu antibiotice) si un compus cu fier.Coincidenta sau nu,tatal meu a inceput sa elimine fecale si pe partea anusului desi ni se spusese ca aceasta eliminare va fi doar pana la curatarea segmentului de intestin ramas.
In prezent,acesta eliminare continua de aproape o saptamana (6-7 scaune pe zi).
As vrea sa stiu daca acest lucru este normal si care este prognosticul?
Va multumesc,
M.Ionita

1 răspuns

- 30 Iun 2014 20:03

Nu este normal, atat timp cat tranzitul intestinal catre anus a fost intrerupt si redirectionat catre abdomen atunci nu ar trebui sa se elimine materii fecale. Va recomand sa va adresati medicului care a efectuat interventia chirurgicala pentru o consultatie de control.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde