Tahicardie

Ionica in 2 Iul 2014 16:10 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua, numele meu este Hanes Ana-Maria, avem un baietel de 3 ani depistat cu tahicardie sinusala , disritmie extrasistolica supraventriculara si defect septal atriala tip ostium secundum minim fara semnificatie hemodinamica inca din timpul sarcinii (38 saptamani). Baietelul nostru primeste tratament cu Propranolol 10 mg de la varsta de 1 an (cate 2.5 mg la 8 ore) de doi ani (din anul 2012). La inceputul tratamentului ritmul cardiac a avut valori 207 bpm maximul si 140 bpm media cu interval PR prelungit in perioade de tahicardie cu revenire la normal la bradicardizare, iar acum (dupa doi ani de tratament) am ajuns cu aceste valori la 168 bpm maximul si 108 bpm media. (monitorizat cu Holter). Intrebarea mea este ce ne recomandati? Sa mai continuam tratamentul? Poate avea efect secundar tratamentul cu Propranolol pe termen lung? Sau treptat sa incepem reducerea dozei de Propranolol iar treptat eliminarea acestuia? Am auzit ca aceasta boala dispare odatata cu cresterea copilului, este adevarat? Adresa mea de mail este:  Va multumesc lt,

1 răspuns

- 2 Iul 2014 17:39

Buna ziua,
Este posibil ca pana la varsta de 7 ani aceasta tulburare de ritm cardiac sa dispara de la sine. Reducerea dozei de medicament nu este o solutie pentru ca treptat va creste si frecventa cardiaca.
Pentru tahicardia sinusala exista posibilitatea unei interventii care se numeste ablatie prin radiofrecventa. Prin această metodă pot fi tratate cu succes şi definitiv o largă paletă de tulburări de ritm. Aceasta interventie  se foloseste in cazul aritmiilor rezistente la tratamentul anti-aritmic in cazul ineficacitatii sau pentru evitarea efectelor adverse ale medicamentelor.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde