Interpretare analize trombofilie

Mihaela Mazilu in 22 Aug 2014 12:45 Categorie Sarcina

Buna ziua!
Ma numesc Mihaela si va rog sa ma ajutati oferindu-mi o informatie f importanta pentru mine. In anul 2012 am avut o desprindere totala de placenta in sapt 32 de sarcina, desi in aceeasi seara fusesem la medicul ginecolog, care imi spusese ca am putin lichid amniotic, fara sa-mi dea alte detalii (a precizat atunci ca una din cauze ar putea fi o rupere prematura a membranelor).
In acea seara la ora 2.00 m-am ridicat din pat pentru a merge la toaleta si ......a fost un cosmar, am ajuns la urgente unde am facut cezariana, dar, din pacate, copilul nu a putut fi salvat.
Acum sunt insarcinata in sapt 22 si mi-am facut analizele de trombofilie (la recomandarea medicului ginecolog)
Am primit urmatoarele rezultate:
ANTICORPI ANTIFOSFOLIPIDICI 2.1 GP/ml
antitrombina 106%
Proteina C 189%
Proteina S 55,9%
Factor v negativ
Factor II negativ
Rezultat MTHFR C677T Negativ
Rezultat MTHFR A1298C Pozitiv heterozigot
PAI 1 844 Genotip normal
PAI 1 675 Genotip normal
Factor XIII Genotip normal
Singura problema ar fi la Rezultat MTHFR A1298C Pozitiv heterozigot.
Va rog sa-mi dati si mie o sugestie pentru a nu ma mai confrunta cu o alta drama.
adresa mea de mail este mishulica75 @ yahoo com
Multumesc anticipat!

7 răspunsuri

- 22 Aug 2014 19:36

Buna ziua,
Placenta a fost normal inserata, a fost la locul ei?
Au fost probleme pe timpul sarcinii - infectii, hipertensiune arteriala, diabet, tulburari ale colesterolului?
Va stiti cu alte probleme de sanatate?
 

- 22 Aug 2014 20:06

Sunteti purtatoare a unei mutatii la nivelul genei MTHFR (mutatie A1298C), care este destul de frecventa in populatie  dar care insa nu determina complicatii decat daca se asociaza cu mutatia C677T ( in cazul Dvs este negativa).
Mutatia C677T este cea care determina anumite complicatii ale sarcinii ce includ anomalii cromozomiale, malformatii congenitale, pierderi  de sarcina, afectiuni ale placentei si preeclampsie, fenomenele tromboembolice survenite tardiv in sarcina si chiar in perioada post-partum.
Mutatia A1298C in schimb a fost asociata un risc mai crescut pentru femeile purtatoare a acestei gene de a dezvolta un cancer ovarian şi leucemia acută limfoblastică.
Femeile insarcinate purtatoare de mutatie MTHFR pot duce o sarcina la termen prin tratament cu  Femibion, Aspenter 75mg, Cetebe si Vit.E, iar in formele mai grave tratament anticoagulant profilactic. (heparina cu greutate moleculara mica).
 

- 24 Aug 2014 23:17

Va multumesc mult pentru promptitudinea cu care am primit raspunsul dvs si pentru sugestii, iar in legatura cu intrebarile dvs, placenta a fost normal inserata, in timpul sarcinii nu am avut diabet (nici acum nu am), din cate stiu nici probleme cu colesterolul, iar in seara dinaintea evenimentului, la doctorul ginecolog mi s-a luat tensiunea care era normala, 11 cu 6 (ceva de genul acesta), insa am avut pe timpul sarcinii o infectie a pielii cu numele PITIRIAZIS ROZAT GILBERT, care mi s-a spus ca nu a putut sa afecteze sarcina, in asa fel incat sa am o asa desprindere de placenta, am avut o gripa puternica (cu putin timp inainte de eveniment),cu putina febra, insa atunci cand s-a desprins placenta gripa era pe final, si in seara cand s-a intamplat am avut un tiuit in ureche.
Poate ca ar trebui sa va relatez si un episod din tinerete, cand m-am trezit cu piciorul umflat fara o cauza explicabila deoarece totul s-a intamplat peste noapte. Dupa internare de o luna, punctii pentru puroiul acumulat la picior, mi s-a pus diagnosticul: PUSEU REUMATISMAL. Era la varsta de 8-9 ani. Si, foarte important, acum am 39 ani.

- 25 Aug 2014 17:17

Absolut nimic din ceea ce ati mentionat, in afara de varsta, nu putea sa contribuie la aparitia acestui eveniment nefericit insa din punctul meu de vedere medicul ginecolog nu ar fi trebuit sa va trimita acasa in seara respectiva in conditiile in care aveati o rupere prematura de membrane si ar fi trebuit sa observe dezlipirea de plancenta la examenul ecografic.
 

- 26 Aug 2014 8:26

Sunt convinsa ca atunci nu trebuia sa ma trimita acasa daca a observat putin lichid si a presupus ca ar putea fi o rupere prematura de membrane. In ceea ce priveste ecografia din acea seara si eu m-am gandit ca ar fi trebuit sa observe, insa, intreband-o daca s-ar fi putut observa, mi-a spus ca nu a fost absolut nimic desprins la ora 21, cand am facut eu ecografia, ca totul s-a intamplat brusc la ora 2 cand m-am trezit din pat sa ma duc la toaleta.
Va multumesc foarte mult pentru sfatul dvs, de care voi tine cont, si sper ca de aceasta data totul sa fie bine
 

- 26 Aug 2014 8:33

Cu placere! Va doresc o sarcina usoara, fara probleme si un bebe sanatos care sa va aduca numai bucurii!

- 25 Iun 2015 11:24

Buna ziua!
Acum trei luni am avut  sarcina oprita in evolutie la 7 saptamani...dupa care la recomandarea medicului am facut analiza de trombofilie...ieri a ajuns rezultatul si este in felul urmator:
Mutatia MTHFR C677t Homozigot,
PAI 1 5G/5G homozigot,
EPCR prezente alelele A1/A1.
Ce e de facut in acest caz? Voi putea duce la capat o sarcina? Precizez ca nu pot ajunge la medic pana saptamana viitoare. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoatra cu nerabdare!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde