stafilococ auriu

adrian.1981 in 23 Dec 2014 11:00

Buna ziua, am o fetita de 8 luni ,a facut acum cateva luni un exudat nazal si in urma rezultatului a iesit ca are stafilococ auriu hemolitic,i-am administrat antibiotic conform antibiogramei si la sfatul medicului de familie iar acum i-am facut un alt exudat atat nazal cat si faringian si a resiesit acelasi stafilococ dar si in gat si in nas( dar acum in antibiograma a iesit rezistent la antibioticul care i l-am dar prima data) .Dr de familie mi-a spus ca s-ar putea sa fie doar purtatoare , am motive sa imi fac griji, dvs. ce imi recomandati. Multumesc anticipat.

3 răspunsuri

- 23 Dec 2014 20:40

Buna ziua,
Foarte multi copii sunt purtatori sanatosi de stafilococ auriu. Aceasta bacterie nu se trateaza decat daca este copilul bolnav, in rest daca nu sunt prezente simptome atunci nu se recomanda tratament cu antibiotic. Singura bacterie care poate fi un motiv de ingrijorare este streptococul betahemolitic de grupa A., insa de obicei la o varsta atat de mica nu apare aceasta infectie. Sincer sa va zic, nu inteleg de ce ati efectuat un exsudat nazal la o varsta atat de mica...

- 23 Dec 2014 22:24

Multumesc foarte mult pentru raspuns, referitor la  intrebarea dvs. era mai mereu "haraita" se auzea ca si cand ar si avut ceva in nasuc, medicul de familie recomandandumi un exudat, multumesc inca odata pentru raspuns. Sarbatori fericite!

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde