situatie grava femeie 65 ani tuse permanenta si voma cu sange

mariusvn in 8 Iul 2014 10:55 Categorie Diverse

Buna ziua , numele meu este Marius si as dori un raspuns , mama mea are 65 ani si este intr-o stare foarte grava tuseste tot timpul si cu cateva zile in urma a vomat sange in cantitate mare , sta toata ziua inchisa in camera si tine usa incuiata , nu vrea sa manance , sta toata ziua in pat si nu se poate tine pe picioare ( e foarte slabita ) vorbeste singura si devine agresiva daca nu o lasam in pace , daca chem salvarea nu ii va da drumul in camera , Parinti mei stau de mai bine de 10 ani in camere separate in acelas apartament si pe tata nu il intereseaza starea in care este mama , In cazul asta ce pot face ? , a ajuns intr-o stare foarte grava

5 răspunsuri

- 8 Iul 2014 11:24

Mama Dvs trebuie sa ajunga de urgenta intr-un spital pentru investigatii si diagnosticul corect. Varsaturile cu sange sunt un semn de alarma si trebuie intervenit imediat, altfel in cazul repetarii acestei simptomatologii evolutia poate fi catre deces.

- 8 Iul 2014 11:33

Va multumesc pentru raspuns , mama are probleme pshice si nu vrea sa fie consultate de un medic , cum ar trebui sa procedez ?

- 8 Iul 2014 11:46

Anuntati personalul medical ca este vorba despre o persoana cu probleme psihice si atunci vor folosi sedative sub forma injectabila pentru a o linisti si pentru a putea fi transportata la spital.

- 8 Iul 2014 12:09

Stiu ca este un caz mai rar , daca sun la ambulanta si va veni medicul mama nu ii va deschide usa , sta incuiata in camera  , are doctorul voie sa sparga usa ? , Cum sa procez ? , La cine sa sun ?

- 8 Iul 2014 12:16

Doctorul nu are voie si nu este responsabilitatea lui de a deschide usa. Incercati Dvs sa gasiti o solutie ca respectiva usa sa nu mai fie incuiata, luati cheia de la usa sau dati jos usa motivand ca poate sa se intample ceva grav si sa moara, iar Dvs nu puteti intra. In mod normal pentru astfel de persoane trebuie obtinut un certificat de atestare a discernamantului care daca dovedeste ca mama Dvs nu este in deplinatatea facultatilor mintale atunci Dvs puteti lua aceste decizii in locul ei.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde