Sifilis in sarcina

ioiio in 22 Apr 2015 18:38 Categorie Boli cu transmitere sexuala

Buna ziua,
In urma cu trei ani am ramas insarcinata pt prima data iar la efectuarea testelor specifice sarcinii am aflat ca sufeream de sifilis latent tardiv cu urmatoarele rezultate: RPR reactiv dilutie 1/8 si TPHA reactiv dilutie 1/10240.Pana atunci nu am stiut de aceasta afectiune. Am urmat la recomandarea doctorului tratament cu Moldamin pt trei saptamani. La trei luni dupa tratare am repetat analizele si mi-a iesit VDRL pozitiv 1/1+ si Tpha 1/80++++. Medicul mi-a spus ca sunt vindecata si este posibil ca VDRL sa devina negativ in timp sau sa ramana pozitiv la o valoare mica pt toata viata.Am nascut atunci fara probleme un copil sanatos.
Acum sunt din nou insarcinata si analizele arata astfel RPR dilutie 1/8 si TPHA dilutie 1/5120.
Intrebarea este, sunt cu adevarat vindecata sau tratamentul trebuie reluat?

3 răspunsuri

- 23 Apr 2015 11:13

La ultimile analize mi s-a cerut sa efectuez serologie sifilis cantitativa(reagine+anticorpi specifici), RPR si TPHA. Deci nu am mai efectuat si VDRL.

- 25 Apr 2015 0:17

Atunci avand in vedere ca ati efectuat doar aceste 2 analize este foarte dificil de stabilit daca infectia este in continuare prezenta in organism sau nu.
Investigatia RPR reprezinta un test nespecific de diagnostic al sifilisului, iar in sarcina foarte des determina rezultate fals pozitive. De obicei daca rezultatul este peste 1/8 la RPR atunci se initiaza tratamentul injectabil.
Cea mai sigura metoda de a determina daca sifilisul este recent sau vechi este prin determinarea anticorpilor anti-treponema tip Ig G si IgM.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde