Semn, cicatrice deasupra buzei superioare

alex33 in 13 Aug 2014 20:24 Categorie Diverse

In urma unei cazaturi (cand eram mai mic), mi-a ramas un semn/cicatrice (ce o fi) deasupra buzei superioare.Nu am fost operat si nu inteleg de ce nu s-a refacut pielea din moment ce rana nu fusese cine stie ce (o simpla taietura).

Pare a fi un surplus de piele acolo, peste suprafata normala si ma intrebam daca exista vreo crema care sa arda aceasta piele.Daca nu, prin ce metode se poate ameliora ?

Cand ma barbieresc de tot, ea devina mai putin vizibila, iar daca nu exista vreo rezolvare mai usoara, o pot face mai putin vizibila cu ceva machiaj ? (Daca da, imi puteti recomanda un produs de machiaj ? - sunt baiat, nu ma pricep )

Uitati si o poza: i.imgur. com/Be7rnx7.png

Va multumesc!

3 răspunsuri

- 13 Aug 2014 22:35

Cicatricea este una hipertrofica - cheloida si din acest motiv este atat de evidenta. Acest tip de cicatrici apar atunci cand pielea "exagereaza" cu vindecarea - se formeaza fibre de colagen in exces. Din pacate cicatricea este veche si cremele nu isi mai pot face efectul in momentul de fata.
Posibilele metode terapeutice includ revizia chirurgicala (reexcizie cu reconstructie pe liniile de tensiune cutanata), dermabraziune, peeling chimic sau injectii intralezionale cu corticosteroizi sau substante antiproliferative care vor reduce dimensiunile cicatricii.
Va recomand sa consultati un medic dermatolog specializat in chirurgie estetica in cadrul unei clinici private precum LaserMed, Dermalife  sau Dr. Nedelcu Ioan - unul dintre cei mai renumiti medici dermatologi din Bucuresti.

- 14 Aug 2014 1:10

Va multumesc enorm! Daca nu exista niciun tratament de ameliorare pe care sa il pot face acasa, renunt pe moment.In viitor voi apela cu singuranta la astfel de metode.O mica intrebare as mai avea.S-ar putea "masca" cat de cat cu machiaj ? Stiu ca poate suna absurd, dar as vrea ceva cu care sa dau doar in acea zona si sa o faca mai putin vizibila.(Daca da, ce mi-ati recomanda.)
 
Va multumesc inca o data pentru amabilitatea dvs.
 

- 14 Aug 2014 22:20

Puteti incerca sa o mascati cu ajutorul unui fond de ten medical cu acoperire mare, insa nu am experienta cu aceste produse ca sa va pot recomanda un anumit tip ( un exemplu ar fi lycogel).
Preparatele folosite pentru a imbunatati aspectul cicatricilor sunt in general pe baza de silicon: Cimeosil, Stratamed, Zeraderm, Dermatix, Cica - Care banda siliconica, Cerederm plasturi, Cybele Scagel. Insa de obicei aceste produse cu cat sunt mai bune cu atat sunt si mai scumpe.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde