Se poate renunta la medicamente?

AnaM in 8 Mai 2015 13:58 Categorie Diabetul zaharat

Buna ziua, in urma cu cateva saptamani va adresam intrebari legate de un potential diabet al sotului meu. A primit tratament pentru 3 luni, plus regim alimentar strict. I s-a prescris Metformin 1 pastila/zi in primele 7 zile pentru a vedea daca apar reactii adverse gastrointestinale. Azi se implinesc cele 7 zile si ar trebui sa treaca la 2 pastile/zi. Ideea e ca am vazut unele modificari in aceste 7 zile, si anume: de la o glicemie de 147 dimineata a scazut la 110, la fel si seara se mentine constanta la 2 ore dupa masa, in jur de 112-115. Sper ca acest lucru sa se datoreze si regimului alimentar. In aceste conditii as dori sa va intreb daca evolutia de pana acum poate sa conduca in viitor la renuntarea la medicamente si tinerea in frau a glicemiei doar prin regim si sport. Mentionez ca sotul meu are 36 de ani, nu fumeaza, nu consuma alcool si nu are in familie pe nimeni cu diabet. Multumesc anticipat.

2 răspunsuri

- 8 Mai 2015 21:48

Buna ziua,
Daca sotul este supraponderal si prin regimul alimentar se produce o scadere in greutate atunci este posibil ca in timp sa poata renunta la medicamentele pentru diabet.

- 8 Mai 2015 22:21

Buna seara, aveti dreptate in legatura cu greutatea in plus. Are nevoie sa slabeasca 5-6 kg. In seara asta, la 2 ore dupa cina, a avut glicemia 85...foarte ciudat, in ideea in care a luat doar o tableta de Metformin dimineata. Credeti ca se impun 2 pastile/zi in conditiile scaderii glicemiei la valoarea menionata mai devreme? Multumesc frumos pt raspunsuri.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde