Se opereaza urgent bronsiectaziile

munteanu_iulian35 in 25 Sep 2014 19:12 Categorie Boli ale sistemului respirator

buna ziua.am fost diagnosticat cu brosiectazii chistice bazal,predominant in lobul inferior stang,,,arii poligonale de hiperinflatie in jurul acestora. citiva micronoduli calcificati,punctiformi,in segmentul Fowler stang. mi sa indicat operatie urgent si extirparea a jumatate din plamanul stang si nu stiu ce sa fac.,,tomograful arata in felul urmator.... brosiectazii chistice interesand arborele unei bronhii subsegmentare de la limita dintre segmentul apical si piramida bazala ale lobului inferior stang,necomplicate,,mici bronsiectazii similare sunt vizibile si periferic in segmentele bazale posterior si anterior stangi si lateral drept. Arii poligonale de hiperinflatie in jurul brosiectaziilor descrise la nivelul lobului inferior stang. Citiva micronoduli punctiformi,calcificati,in segmentul apical al lobului inferior stang inferior,periferic. Nu se constata epansamente lichidiene pleurale,,pericardice sau adenomegalie la nivelul mediastinului,,hilurilor pulmonare...... ajuat-ma va rog sa stiu,,este necesara extirparea aunei jumatati de plamin stang? mentionez ca acest diagnostic a fost dupa mai multe tratamente cu antibiotice cu diagnosticul brosiectazii lis exacerbare infectioasa cu staphylococcus aureus meticilino sensibil ....va multumesc mult,,va rog ajutati_ma

4 răspunsuri

- 25 Sep 2014 21:22

Buna ziua,
Nu este obligatorie interventia chirurgicala in cazul bronsiectaziilor. Tratamentul chirurgical este indicat atunci cand bronşiectaziile sunt localizate, iar prin indepartarea tesutului pulmonar afectat ( lobectomia) se elimină astfel riscul local de infecţie.
Avand in vedere ca in cazul Dvs. bronsiectaziile sunt localizate doar la nivelul plamanului stang partea inferioara medicul v-a recomand interventia chirurgicala pentru a scapa definitiv de problema infectiilor respiratorii repetate.

- 23 Oct 2014 19:05

buna ziua.un doctor mi-a rocomandat sa fac aceasta operatie ,iar un altl mi-a spus ca inca nu este necesara o peratie ci doar sa traytez acea infectie,,cel putin pe moment nu ar fi cazul,,,imi puteti spune ce se poate intimpla dupa o asemenea operatie si ce consecinte ar avea? va multumesc cu respect,  va rog sa ma ajutati si cu sfatul daca eu am aceasta problema ca trebuie mereu sa tin sub un tratament acea infectie,as putea face vaccinul antigripal? am voie sa fac acest vaccin? va multumesc...

- 24 Oct 2014 10:22

Buna ziua,
Nu exista nicio consecinta care poate sa apara dupa operatie. Veti avea o viata absolut normala din toate punctele de vedere. Se poate trai fara nicio problema doar cu un singur plaman, iar in cazul Dvs. trebuie indepartata doar o portiune din plamanul stang. 
Medicii pe care ii consultati trebuie sa va explice clar daca prin indepartarea portiunii respective de plaman scapati definitiv de problema bronsiectaziilor sau exista riscul sa se reintervina chirurgical ulterior.
Puteti sa tratati infectia in momentul de fata si in functie de evolutia ulterioara sa decideti daca va operati sau nu.
In principiu nu exista vreun motiv impotriva vaccinari antigripale, dar depinde foarte multe de starea Dvs de sanatate.

- 25 Oct 2014 22:08

De asemenea pentru a preveni infectiile respiratorii puteti efectua vaccinul impotriva pneumococului (Pneumo23).

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde