Se mosteneste sau nu?

andreeagoga in 11 Feb 2015 23:08 Categorie Nou nascutul

Buna seara. Am o malformatie din nastere la mana stanga, datorata inhalarii unor substante toxice de catre mama in timpul sarcinii, nu este genetic. Doresc sa stiu: daca voi avea un copil este posibil sa fie predispus la astfel de probleme sau ce analize as putea face pentru a afla acest lucru? Multumesc

4 răspunsuri

- 12 Feb 2015 7:44

Buna ziua,
Avand in vedere ca nu este o malformatie determinata genetic atunci nu exista riscul de transmitere la urmatoarea generatie. Pentru a determina daca este cumva o afectiune determinata genetic trebuie sa va adresati unui medic genetician pentru mai multe investigatii, insa de obicei aceste testari sunt foarte costisitoare. Analizele uzuale sau alte investigatii din practica uzuala nu pot determina daca aceasta malformatie se poate transmite.

- 12 Feb 2015 10:55

Stiti cumva sa imi spuneti ce analiza de genetica trebuie sa fac?Multumesc

- 12 Feb 2015 11:19

Sunt foarte multe teste disponibile insa acestea trebuie particularizate in functie de tipul de malformatie si de istoricul familial de boli genetice. Numai in urma unui consult medical genetic se poate stabili exact daca este sau nu nevoie de teste genetice si ce investigatii trebuie efectuate.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde