Scurgere din Anus

Anony in 16 Aug 2015 19:27 Categorie Boli ale sistemului digestiv

Buna ziua,de cateva zile am sa spun o scurgere din anus.Cand ma pun pe scaun dupa un timp parca simt ca ar curge ceva,dar uneori se intampla si fara sa stau pe scaun.M-am uitat si lichidul pare maro,nu este sange.Cand elimin fecalele nu sangerez si nu curge sange deloc.De doua zile am doar diaree dar scurgerile au inceput mai devreme de asta.Cand elimin fecalele nu simt nici o durere.Cand merg nu simt nici o durere de asemenea. In capatul fundului sa ma exprim asa,simt ceva care daca o ating parca iese acel lichid,ma gandesc ca ar fi o fisura anala.Dar nu stiu sigur.Astept raspuns de la dumneavoastra.

1 răspuns

- 26 Aug 2015 12:59

Daca am inteles corect,secretia din anus este de culoare maro si pateaza lenjeria ? Nu este legata de defecatie , nu aveti singerari la scaun .
Da , este posibil sa fie o fisura anala cu hemoroid "santinela " ( formatiunea pe care o descrieti ) .
De obicei defecatia e dureroasa , zona e pruriginoasa si pot sa apar si citeva pete de singe pe hirtia igienica.
Pierderea de singe rosu la scaun in cantitate mica este si ea prezenta    .
Mai putin probabil sa fie o fistula anala deorece in acest caz ati fi mentionat ca ati avut abcese perianale recurente, iritarea pielii din jurul anusului din cauza drenajului persistent si simptome generale : febra , frisoane .
Nu pot fi excluse si alte cauze rare . Daca aveti peste 40 ani si factori de risc ( infectie HPV , practici sexulale anale etc. )a unui cancer anal .
Va puteti lamuri cu un consult la proctolog , gastroenerolog sau chirurg .
Totodata va poate recomanda investigatii ( de ex. anuscopie / rectoscopie , ecografie sau RMN al zonei anale etc. ) si da indicatiile terapeutice

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde