scaun plutitor

Andreea Ungureanu in 20 Iul 2014 16:36 Categorie Sanatatea copilului

Buna ziua!

Am observat astazi in scaunul fetitei mele ca plutea,o parte era in apa iar alta plutea deasupra apei ce ar putea fi?poate fi vorba de sindromul de intestin iritabil?noi tinem dieta fara gluten si abea pe data de 3 septembrie avem programare la Iasi la medicul gastroenterolog,din ce cauza ar putea fi?Multumesc!

4 răspunsuri

- 20 Iul 2014 16:40

Am uitat sa spun ca ea mereu are un scaun tare , dar mereu regulat poate fi si de 2 ori pe zi

- 20 Iul 2014 22:02

Parerile sunt impartite daca scaunul normal ar trebui sa pluteasca sau nu.  Aspectul materiilor fecale depinde de alimentatie si este variabil in functie de aceasta. Astfel incat poate fi considerat normal un scaun care pe jumatate innoata, pe jumatate se scufunda. Scaunele care plutesc sus, chiar la suprafata, de obicei sunt pline de grasimi nedigerate sau gaz de la fermentare. Scaunul care se scufunda de obicei include minerale nedigerate sau este compactat datorita lipsei de umezeala. Nu consider ca este un motiv de ingrijorare, cel mai probabil a fost o masa mai bogata in grasimi in urma careia a rezultat un scaun cu grasimi nedigerate.

- 20 Iul 2014 23:36

Multumesc pentru raspuns,chiar era un motiv de ingrijorare pentru mine avand mai multe probleme, vitamina D3 pana la cati ani se administreza?

- 20 Iul 2014 23:51

Vitamina D3 se administreaza zilnic pana la varsta de 1 an si jumatate - 2 ani, apoi se administreaza doar in lunile mai reci(septembrie-aprilie) pana la varsta de intrat la scoala.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde