Intarziere de 22 de zile a menstruatiei

Maria Corina Mihalache in 5 Aug 2014 17:21 Categorie Contraceptie

Buna ziua,
Dupa o intarziere de 22 zile a menstruatiei, mi-a revenit menstruatia - sau cel putin asa am crezut - insa doar pentru o singura zi si manifestata sub forma unei scurgeri maronii. Crezand ca este menstruatia, am luat prima pastila dintr-un nou blister de Yaz. Fiind acum in a doua zi si nemaiavand nicio scurgere, nu stiu daca ar trebui sa ma opresc pana la urmatoarea menstruatie normala sau sa continui cu pastilele pana se vor termina cele active, sperand ca in zilele de pastile placebo sa revina menstra.

Am nevoie de un raspuns urgent si va multumesc frumos anticipat. O zi buna!

5 răspunsuri

- 5 Aug 2014 23:03

Sunt anumite lucruri pe care nu le inteleg din relatarea Dvs. In primul rand cum s-a produs  o intarziere a menstruatiei in conditiile in care luati anticonceptionale, apoi daca a aparut acea scurgere maronie si ati crezut ca este menstruatia de ce ati inceput o noua folie cand?
Va rog sa imi spuneti de cat timp luati anticonceptionale, datele ultimelor 3 menstruatii si daca sunt regulate menstruatiile.
In mod normal in conditiile in care utilizati anticonceptionalele Yaz trebuie sa luati pastile active cu hormoni timp de 24 de zile, apoi pastile placebo, iar in aceasta perioada trebuie sa vina menstruatia. Apoi incepeti o noua folie.

- 5 Aug 2014 23:10

Anticonceptionalele mi-au fost prescrise tocmai pentru ca nu am menstruatii regulate. Este prima data cand le folosesc. Am avut menstruatiile astfel:
28 Februarie - 5 Martie
17 Aprilie - 21 Apr (48 zile diferenta fata de cea anterioara)
6 Mai - 9 Mai (19 zile diferenta)
27 Mai - 30 Mai (21 zile diferenta)
20 Iunie - 22 Iun (24 zile diferenta)
Si cea de ieri, 4 August si putin 5 Aug (din nou peste 40 zile diferenta)

- 5 Aug 2014 23:26

Ok. Intuiam ca acesta a fost motivul pentru care ati inceput sa luati anticonceptionale, dar nu reiesea din mesajul Dvs. cand anume ati inceput sa le luati. In aceste conditii continuati sa le luati pana terminati pastilele active si apoi asteptati sa vina menstruatia in timpul celor placebo. In cazul in care nu vine menstruatia, atunci la terminarea celor 28 de pastilute incepeti o folie noua. Trebuie sa treaca minim 3 luni pana cand organismul se obisnuieste cu anticonceptionalele si sa se regleze menstruatia astfel incat sa vina in timpul celor 4 zile de pastile placebo.

Va rugam sa va autentificati sau Inregistrati-va pentru a raspunde